Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Без изненада: „Да, България“ даде мандат за преговори с ПП на подалия оставка Христо Иванов

Политика

Без изненада: „Да, България“ даде мандат за преговори с ПП на подалия оставка Христо Иванов

Без изненада: Да, България даде мандат за преговори с ПП на подалия оставка Христо Иванов - Tribune.bg
Снимка:

Националният съвет  на „Да, България“ е дал мандат на председателя в оставка Христо Иванов и на Изпълнителния съвет в оставка да водят преговори за съставяне на правителство, съобщават от БТА.

Изборните резултати на снощното заседание не са били обсъждани. Ще има работна група, която да подготви Националната конференция, на която трябва да бъде избрано ръководство на партията. Следващата седмица се очаква и ново заседание на Националния съвет, на което ще бъдат анализирани резултатите от вота. Очаква се и да бъде определена датата, на която ще бъде свикан най-висшият форум на „Да, България“.

НС е изслушал информация от Христо Иванов за разговорите вчера с „Продължаваме промяната“. Очаква се и останалите две формации в коалицията „Демократична България“ - ДСБ и Зелено движение, да получат мандати за преговори, за да може „Демократична България“ да участва като едно цяло в процеса.

Вчера съпредседателите на ПП - Кирил Петков и Асен Василев започнаха срещи с лидерите на  ИТН, БСП и ДБ. По думите на Петков те са си казали: „здравей“ и са уточнили процесът, по който да се влезе в преговори.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати