Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лорер от ПП: Предвид динамичната ситуация в ръководствата на БСП и ДБ – разговорите са неофициални

Политика

Лорер от ПП: Предвид динамичната ситуация в ръководствата на БСП и ДБ – разговорите са неофициални

Лорер от ПП: Предвид динамичната ситуация в ръководствата на БСП и ДБ – разговорите са неофициални - Tribune.bg
Снимка:

„Продължаваме промяната“ започнаха преговори за събира на мнозинство и съставяне на правителство. От партията обявиха, че днес ще разговарят с  „Има такъв народ“, БСП и ‚Демократична България“.

„Предвид динамичната ситуация в техните ръководства /бел.ред. лидерите на БСП и ДБ подадоха оставки/ , разговорите в момента са неофициални и се надяваме до края на деня, тази вечер да можем да споделим с медиите как напредваме. Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация „Продължаваме промяната“ вече са започнали и се провеждат и в този момент. Това заяви за БНР Даниел Лорер.

По-рано от БСП потвърдиха, че ще участва в преговорите за съставяне на правителство. Корнелия Нинова обяви, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев.

„Приехме тази покана. Започнахме преговори за правителство! Разбира се, в този разговор си казахме, че първо ще сложим на масата програмите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединение. Ще работим след това във формат на работни групи, експертни групи, които по секторни политики да разговарят в подробности за програма на бъдещо правителство“.

Засега от „Има такъв народ“ отказват коментар, а от „Демократична България“ потвърдиха пред БНР, че в късния следобед ще се срещнат с представители на „Продължаваме промяната“.

Към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори.

Що се отнася до седмата партия, която по последни данни от изборните резултати влиза в Народното събрание – „Възраждане“ от там заявиха, че биха преговаряли за подкрепа на бъдещ кабинет с ПП: „Само при ангажимент от тяхна страна за  отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради Covid-заразата.“

От „Продължаваме промяната“ не приемат условието на партията на Костадин Костадинов, посочи Даниел Лорер.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати