Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков към БСП: Ще разцепите държавата, за да сложите Нинова отгоре, детската ѝ мечта е да е премиер

Политика

Биков към БСП: Ще разцепите държавата, за да сложите Нинова отгоре, детската ѝ мечта е да е премиер

Биков към БСП: Ще разцепите държавата, за да сложите Нинова отгоре, детската ѝ мечта е да е премиер - Tribune.bg

Соцлидерката обвини управляващите, че са в паника. Всичко било „Ало, корупция“ и „Ало, кражби“

Остри реплики от най-високата трибуна в държавата размениха управляващи и опозиция.

„Вчера под формата на „журналистическо разследване“ беше представен компромат, подаден на БСП от хора, които са на границата на криминалния контингент. От организирана престъпна група за изнудване и това ще стане ясно и тогава ще ви питам какви ги вършите вие да се срещате с тези хора. Защото това е недопустимо за политик. Допустимо е за журналист. Но г-жа Йонева не е журналист, а политик“. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той е категоричен, че в случая няма никакво журналистическо разследване.

„Вие работите с компромати, но не знаете как да работите, което говори за тежка некадърност освен за всичко останало. Този компромат не се различава много от останалите компромати, които проведохте през г-жа Йончева, която не знам с какъв акъл ви се връзва да я употребявате по такъв начин. Г-жа Йончева дотук не е разкрила нищо, колеги. НС не е място за разследващи журналисти“, заяви Биков.

Депутатът обвини БСП, че са превърнали собствената си партия в „пощенска кутия“ – нещо, което прилича на сайт за фалшиви новини и се държи от офшорна компания.

„Вие копаете пропаст в българското общество като сеете омраза. В тази пропаст ще паднете първо вие, защото сте най-близко до нея. Имайте предвид, че никой не е спечелил от черна кампания. Никой не е спечелил от компромати. Това е толкова изтъркано и клиширано правило, че не мога да повярвам, че не сте го чували досега. Ние разбираме каква е вашата цел. Вашата цел е да ни вкарате във вашата черна кампания и да влезем всички в калта, да се овъргаляме хубаво, да си похабим хората от едната и от другата страна“, каза той.

Биков предупреди, че с непрестанно окаляне няма да останат хора за реална политика.

„И накрая да плеснете с ръце и да влезете да управлявате държавата и действително сте готови да докарате до разпад държавата, само и само да сложите горе г-жа Нинова, да си постигне детската мечта и да стане министър-председател“, смята Биков.

Според Корнелия Нинова корупционен скандал има, а управляващите се оплитат в лъжи.

„Реакцията на управляващите не закъсня, но тя е паническа, объркана, противоречива и изобилства от лъжи. Депутати от ГЕРБ веднага нарекоха изнесената информация компромат и помия, но вицепремиерът Дончев разпореди проверка. В коя държава вицепремиер разпорежда проверка на компромати и се занимава с помия? Компроматите и помията се отхвърлят безапелационно, не се проверяват“, смята социалистката.

Тя изрази надежда, че главният прокурор, който се самосезира по изнесените данни, да влезе в регионалното министерство и Общината.

„На фона на всичко това впечатляващо е оглушителното мълчание на Борисов, няма сини и червени лампи, изведнъж светлините в МС изгаснаха. Общото за трите кабинета на Борисов е „Ало, корупция“ и „Ало, кражби“. Това е модел на управление на задкулисие, където изпълнителна, част от съдебната власт сенчестия бизнес са заедно в името на личния си интерес и личния си джоб“, твърди тя.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати