Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МОН за изнудвача на Банов: Това лице ни е печално известно

Политика

МОН за изнудвача на Банов: Това лице ни е печално известно

МОН за изнудвача на Банов: Това лице ни е печално известно - Tribune.bg
Снимка:

Пробвал същите похвати и срещу шеф в образователното министерство

Има данни, че Ангел Ангелов има връзки с лица, които работят по европроекти и искат проектите да отиват в полза на конкретни лица и изпълнители. Той е заплашвал и своя шеф в Министерството на образованието по същия начин както е постъпил с министъра на културата Боил Банов. Това обяви заместник-министърът на образованието Деница Сачева пред БТВ.

Ангелов е заплашвал Кирил Гератлиев, който от своя страна е подал сигнал за това 

Назначен е в МОН през 2016 година след конкурс и работи в Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Тази структура към министерството се занимава с европроекти.

„Името на този човек ни стана известно през декември, когато за първи път получихме информация за това, че е направил опити да заплашва изпълнителния директор на агенцията и да упражнява върху него натиск в полза на определени изпълнители за определени проекти. Има данни за изтичане на конфиденциална информация“, заяви Сачева, която е категорична, че тези факти трябва да са публично известни.

„През януари т.г. изпълнителният директор ни информира за това, че има два притеснителни случая около него. В началото на януари му е спукана едната гума на автомобила, по-късно са му спукани и четирите гуми. Подал е сигнал в районното управление и в момента се води разследване, за да се види има ли връзка между заплахите и изнудването и тези инциденти”, разказа още зам.-министърът.

„Това лице на нас ни е печално известно“, обясни Сачева, но заяви, че повече подробности не може да даде, тъй като в момента се води разследване.

„Директорът категорично не е виновен, тъй като не е подписал нито един от договорите, които е принуждаван да подписва. Той е принуждаван да подписва договори, които биха го накарали да прекрачи закона и да доведат до конфликт на интереси. Преди всичко говорим за негативна кампания срещу него.

 

По думите ѝ на предоставения вчера запис има четирима души и гласът само на един не се чува, което дава напълно обосновани предположения кой е направил записа.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп