Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Ние не се мразим. По коридорите се говорят по-различни неща, отколкото публично

Политика

Биков: Ние не се мразим. По коридорите се говорят по-различни неща, отколкото публично

Биков: Ние не се мразим. По коридорите се говорят по-различни неща, отколкото публично - Tribune.bg
Снимка:

„Продължаваме промяната“ дават заявка, че изобщо не искат да говорят с нас сега. Ако след 3 седмици ни поканят на разговор какво точно ще се промени тогава? Ако ПП са добронамерени, те трябва да се опитват да си оправят щетите, а не да призовават да вземем властта и да се справяме с бомбите, които са заложили“.

Това коментира пред „Дарик“ Тома Биков от ГЕРБ.

„С избори очевидно не става. Очевидно няма как някоя от тези партии да спечели пълно мнозинство. На нас започна да ни писва, а какво остава за хората”, отсече Биков.

Изборът на председател на парламента, той приема като „намигане на съдбата“.

„Той нямаше никакво очакване, че ще стане председател според мен. Той се оказа в центъра на една ситуация, която отиграва доста добре, въпреки че не се е подготвил за това. В това виждам шанс да минем на едно малко по-мащабно ниво, защото Рашидов не се занимава с детайли. Той не е човек на дребните работи и се надявам, че с неговото чувство за хумор и отношение към живота ще даде малко по-широко скроен вид на тази изключително тясно скроена среда, каквато е българският парламент. Не може толкова да се мразим помежду си, че да се разминаваме и да не си казваме „Добър ден”. Друг е въпросът, че си казваме „Добър ден” и в интерес на истината по коридорите се говорят по-различни неща, отколкото се говорят публично. Просто нещо се случва, когато се излезе на трибуната”, сподели „от кухнята” Биков.

„Всеки ден слушам как Кирил Петков апелира да се сложи точка на прехода, но той най-вероятно не знае от какво към какво е този преход. Той е от тоталитарна система, планова икономика и принадлежност към руската геополитическа зона към представителна демокрация, към пазарна икономика и геополитическо позициониране в рамките на Западната цивилизация. Точката на този преход се сложи още 2008 година. Сега ние сме в един пост-преходен период, когато системата трябва да се стабилизира, да градира”,  каза Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати