Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Оказахме се защитници на субсидията – затова казваме, че можем и с 1 лев

Политика

Биков: Оказахме се защитници на субсидията – затова казваме, че можем и с 1 лев

Биков: Оказахме се защитници на субсидията – затова казваме, че можем и с 1 лев - Tribune.bg
Снимка:

Искаме цялото общество да чуе всички аргументи за субсидиите, заяви депутатът от ГЕРБ

Нужно е отваряне на широк дебат по темата за субсидиите. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНТ по повод предложението партийните субсидии да бъдат намалени от 11 на 1 лв. за глас.

„Ние се оказахме в позиция, че едва ли не сме защитници на този тип субсидия и ни омръзна да сме виновни за всичко. И казахме ето - можем и с 1 лв. Разбира се, че партиите, ако останат без финансиране, ще бъдат принудени да молят бизнесмени и олигарси да ги подпомагат. Ние отчитаме тези рискове, но нека да отворим този дебат, да стигнем до консенсус и всички да стигнем до това, че субсидиите имат смисъл, а не само нас да ни плюят. Искаме цялото общество да чуе всички аргументи за субсидиите“, заяви Биков.

„Нямаме намерение като партия да бъдем подлагани непрестанно на атаки, да бъдем виновни и лоши“, категоричен в Биков.

По повод предложението на опозицията за намаляване на ДДС върху хляба, Биков заяви, че това не гарантира понижението в цената на тестените изделия. Няма нито един механизъм в законопроекта на БСП, който да доведе до намаляване на цените на хляба, обясни депутатът.

Депутатът от ГЕРБ коментира и трусовете в т.нар. малка коалиция на "Обединени патриоти".

„И тримата лидери на „Обединени патриоти“ декларират, че управленската програма се изпълнява и декларират подкрепа за управляващото мнозинство“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Те имат нова ситуация след изборите, но аз смятам, че няма проблем в мнозинството. Продължаваме да работим така, както сме го правили“, допълни Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети