Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков за комисията „Росенец“: Първото смокиново листо, което да маскира подкрепата на ДПС за новото управление

Политика

Биков за комисията „Росенец“: Първото смокиново листо, което да маскира подкрепата на ДПС за новото управление

Биков за комисията Росенец: Първото смокиново листо, което да маскира подкрепата на ДПС за новото управление - Tribune.bg
Снимка:

Вижда се, че и едно решение не може да вземете без ДПС, предупреди депутатът

„Това, което се случва днес, е първото смокиново листо, което ще трябва да скрие подкрепата, която колегите от ДПС ще трябва да дадат за вашето управление, само че няма да го скрие, не е толкова лесно“, предупреди колегите си от ДБ депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Изказването му бе по повод предложението на ДБ за комисия, която да разследва обсебването на плажа в „Росенец“ от почетния председател на ДПС Ахмет Доган. От ДПС пък поискаха комисията да разследва и имота в местността „Колкида“ на олигарха Иво Прокопиев. Биков призова спорещите страни за обхвата и темите, които ще разглежда бъдещата временна комисия „Росенец“, да сформират една работна група и заедно ДБ и ДПС да се разберат за имотите си по морето, за медийните си магнати и за всички проблеми, които имат.

„Ще трябва цял букет от смокинови листа сега да съберете. Още поне 10-15 комисии, плюс още няколко такива патетични скандала, за да обясните на своите избиратели как изведнъж партиите на протеста от 3 станаха 5. Защото докато тук спорите остро, след малко ще отидете на консултации. Защото вече е приемливо да се консултирате, а преди три дни не беше приемливо. Вече вие сте статуквото, а ние сме партията на промяната“, констатира Биков. Той увери колегите си в зала, че поведението им около сформирането на комисията „Росенец“ е смешно.

„Сега, да ви припомня тези хора от НСО, които показвате, те пак са там, нали знаете. Питайте президента си, питайте служебното си правителство затова. Недейте да питате нас. Ние тук станахме универсален виновник. Нас ни е смешно, защото знаем какво се случва отзад. Изозадзе, име на един грузински защитник.

Направете още 40 дебата за „Росенец“, пак ще се види какво ще се случи след няколко дни, защото на таблото се вижда. Вижда се, че и едно решение не може да вземете без ДПС. Затова бъдете честни с хората и им кажете – ние ще търсим подкрепа от БСП и ДПС. Почнете едни към други да се държите културно и управлявайте страната като носите отговорност, а не като правите смешки и с патос да обяснявате колко се мразите, а после ще отидете на консултации заедно“, предупреди Биков. Той апелира да се подходи честно към избирателите при сформиране на новото правителство.

„Бъдете честни, кажете на хората – ние малко променихме нашата позиция, вече само ГЕРБ са виновни, а другите са се объркали и ще ги вземем на консултации. А ние ще гледаме мача с интерес и както казва г-н Доган – Да, добре, пожелавам ви успех“, завърши Биков.

Само 28 народни представители подкрепиха при гласуването разширяването обхвата на комисия „Росенец“ с това да изясни строежа в местността „Колкита“ на олигарха Иво Прокопиев, което поиска ДПС.

Първоначалният вариант, внесен от ДБ, временната комисия да изясни фактите и обстоятелствата около резиденцията в „Росенец“ на почетния председател на ДПС, бе подкрепен от 193-ма депутати, един бе против, а 12 се въздържаха.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети