Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бивш енергиен министър: Това не е годината на Радев, хората, които правят кампании да отидат на някое гробище - гледката е като след война

Политика

Бивш енергиен министър: Това не е годината на Радев, хората, които правят кампании да отидат на някое гробище - гледката е като след война

Снимка:

„Не може да има царство без хора. Трябва ваксинацията да е част от президентската кампания и от кампанията за депутати. Това не е годината на Радев или на някого друг, а годината на закованите ковчези. Хората, които правят кампании да отидат на някое гробище - гледката е като след война. Трябва да преодолеем локдауните чрез ваксинацията. Очевидно трябва да стигнем чрез принуда до ваксинацията. 100% зелен сертификат за всички. Това заяви в ефира на Нова  телевизия Мирослав Севлиевски, бивш енергиен министър.

Проблемът не е вътрешен за цените на тока. Проблемът е международен, Европа не може да намери решение, заяви още той.

Според него, ако има "сръчен министър" е възможно да се направи така, че цените у нас да бъдат облекчени.

„Важните въпроси за нас са дали имаме достатъчно капацитет, в какво състояние са мощностите ни и какво можем да покрием с тях. Тези въпроси обаче не се обсъждат", заяви Севлиевски.

“Проектът за Белене е направен преди 15 години. Идеята беше да се реализира проект с участието на Русия, Европа и САЩ. Ако сега имахме два реактора щеше да е по-добре при всички положения", добавя той.

Не съм с ДПС и не участвам в кампанията. Не съм съгласен да има кампания в която си турско мекере или не си. Не е полезно да се прави лесна политика в момента.  


Топ новини

виж още

Актуална тема