Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Благоевградски социалисти с „кърваво писмо“ до Нинова: Загубихме половин милион гласа

Политика

Благоевградски социалисти с „кърваво писмо“ до Нинова: Загубихме половин милион гласа

Снимка:

Общинските председатели на БСП Благоевград, БСП Кресна, БСП Якоруда, БСП Симитли, БСП Банско и БСП Петрич написаха писмо до Корнелия Нинова. В него те говорят за „печален резултат“ след изборите.

„Оценката, която ни дадоха българските граждани, е изключително тежка. Загубата изисква ясно и категорично поемане на политическа отговорност“, категорични са социалистите.

Публикуваме писмото им без редакторска намеса:

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БСП

КОРНЕЛИЯ НИНОВА

ДО НС НА БСП

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОБлС Благоевград

 

О Т В О Р Е Н О П И С М О

От Общинските председатели на БСП Благоевград, БСП Кресна, БСП Якоруда, БСП Симитли, БСП Банско, БСП Петрич …..

 

Уважаема другарко Нинова,

Уважаеми членове на НС на БСП,

Уважаеми членове на ОблС- Благоевград

 

Чрез това отворено писмо към Вас искаме отново да изразим нашето безпокойство и притеснение, относно случващото се в момента с Българската социалистическа партия.

На 4 април тази година Българската социалистическа партия претърпя най-тежкото си изборно поражение в национален мащаб за всичките 30 години преход. Бидейки основна опозиционна сила в последните 7 години и единствена опозиция в последните 4, ние загубихме половин милион гласа и престанахме да бъдем една от двете водещи политически сили.

В последните месеци преди изборите Националният съвет на БСП допусна серия от груби стратегически и политически грешки:

1. Вместо нужната след прекия избор и конгреса консолидация в партията в името на победата на изборите и промяната, националното ръководство продължи и задълбочи разделенията и противопоставянията, както и безсмисленото разчистване на вътрешнопартийни сметки.

2. Ръководството на партията не подкрепи президента, който БСП издигна, който е с най-висок рейтинг и олицеторява всички надежди на българските граждани за промяна. По този начин ние допуснахме българските граждани да ни разглеждат не като алтернатива и носител на промяна, а като част от статуквото.

3. Националният съвет на БСП наложи водачи на листи, коалиционни партньори и граждански квоти без диалог с местните партийни структури и без да се съобразява със ситуацията в районите, с настроенията, както на партийните членове и симпатизанти, така и на колебаещите се избиратели, чиято подкрепа трябваше да привлечем. На места листите бяха и пренаредени в нарушение на всички правила и партийни традиции и с демонстрирано пълно пренебрежение към волята на местните партийни структури.

Област Благоевград не прави изключение от тази неприятна статистика. Структурирането на областния съвет, избирането на Председател, изпратените „проверки“ в навечерието на изборите, безпардонното пренебрегване на някои  общински структури и целенасоченото разцепление, което доведе до тяхното отслабване ,подреждането на листата, отнемане  на пълномощни  и  целия ход на кампанията.

Тези по-големи и редица други по-малки грешки в нашата предизборна работа ни доведоха до този печален резултат. Оценката, която ни дадоха българските граждани, е изключително тежка. Загубата изисква ясно и категорично поемане на политическа отговорност. Ръководен орган на партията, когато конгресът не заседава е Националният съвет и затова ние призоваваме, както председателят на партията,  целият Национален съвет, така и председателя на  Областния съвет Благоевград да подадат оставка и да насрочат заседание на 50-ия конгрес за избор на нови ръководни органи на партията.

 

06. 04. 2021 г.

                                              С УВАЖЕНИЕ: Председател на БСП-Благоевград (п)…..

                                                                             Председател на БСП-Петрич (п)…..

                                                                             Председател на БСП-Кресна (п)…..

                                                                              Председател на БСП-Якоруда (п)…..

                                                                              Председател на БСП-Симитли (п)…..

                                                                              Председател на БСП-Банско (п)…….  


Коментари (4)

ivo prodalgavai da gi RAZBIVASH 'kuni', TI SI !!!
06.04.2021 15:51 / Отговор
Въпросът Кой стои зад Слави Трифонов и Сие ? Той не е политикът, който ще води партията му!
06.04.2021 17:40 / Отговор
Другарката Корнела да благодари, че се е разминала само с 500 хил. гласа, може и по-зле Ами с такива мазни типове в БСП като гуцита, муцита, гоцета, моцета, герговци, овчаровци, гечевци, мечевци, добревци, баневци, маневци, ветковци, минюстайковци тъй ще е !Пълни от горе до лолу с милионери, милиардери, олигарси, чорбаджии-изедници и всевъзможни богаташи и далавераджии!Загуба на 500 хил. гласа даже е нищо.Народът не ги припознава нито като лява, нито като социалистическа партия!Бабата-столетница изтече оконачателно в мръсния WC-канал!
06.04.2021 20:55 / Отговор
Михал Йовов Лъжете се. Човек обича да бъде лъган. Винаги ще има по-бедни хора. Бедните се нуждаят от помощ и вяра. БСП ще е толкова вечна, колкото и църквата. Поне по тези земи. И ще има толкова повече членове, колкото повече са бедните и унижение.
07.04.2021 07:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още