Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Правителството полага усилия за всеки един български град

Политика

Бойко Борисов: Правителството полага усилия за всеки един български град

Бойко Борисов: Правителството полага усилия за всеки един български град - Tribune.bg

"За последните няколко години над 20 млн. лева са влезли в Нови пазар." Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който участва в откриването на 23 санирани сгради в Нови пазар. Той подчерта, че знае проектите във всяко едно населено място и посочи, както и че правителството полага усилия за всеки един български град.

Премиерът посочи, че бързото развитие на инфраструктурата дава възможности за разрастване на бизнеса и разкриването на нови работни места. „Инспектирахме строежа на АМ Хемус - от Ябланица много са напреднали“, каза Борисов и допълни, че от средата на август се очаква и първа копка на строежа от Белокопитово. 

 „Ако всяко правителство си е вършило работата, сега нямаше да има нужда да правим по 3 сгради наведнъж“, каза премиерът Борисов. Той акцентира върху резултатите от политиката в сферата на инфраструктурата. „Нашата работа е да показваме какво е било и се радвам, че вече кметовете слагат снимки на това, което е било и това, което сме направили. Така, че можете спокойно да им покажете - това беше по времето на управлението на БСП, това е сега. Аз знам какво е да си кмет, когато управлява БСП“ подчерта министър-председателят и даде пример с кризата с боклука в София. „Три пъти им поднасях властта и какво -  на шест месеца правим избори? Това ли иска държавата и това ли се очаква“, попита Борисов в контекста на исканията на БСП за предсрочни избори.

В Нови пазар бяха санирани 20 многофамилни жилищни сгради и 3 обществени, сред които са полицията, пожарната и сградата на общината. Финансирането на проектите, което възлиза на обща стойност 15 450 885 лева, е отпуснато от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и Оперативна програма „Региони в растеж“. След изпълнението на проектите 30% от населението на Нови пазар вече живее в санирани жилища. Сградите на полицията и пожарната са с поставена топлоизолация, нова отоплителна система, осветление и дограма. Допълнително е извършено и конструктивно укрепване, подменени са ВиК и ел. системите. 

Пожарната служба в град Нови пазар обслужва територията на две общини – Нови пазар и Каспичан, като осигурява пожарната безопасност в 27 населени места. На територията, обслужвана от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Нови пазар, са разположени близо 13 000 хектара гори, важни пътни артерии, както и националните археологически и исторически резервати Плиска и Мадара.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети