Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борис Бонев: Моят вот за председател на СОС се преекспонира по грозен начин

Политика

Борис Бонев: Моят вот за председател на СОС се преекспонира по грозен начин

Борис Бонев: Моят вот за председател на СОС се преекспонира по грозен начин - Tribune.bg
Снимка:

„Има тайна на вота. В един предизвестен вот няма значение кой как е гласувал, защото никой от опозицията не направи дори елементарни стъпки, за да осигури алтернативен кандидат. В крайна сметка е нормално най-голямата партия да има председател на Общинския съвет, а останалите да имат зам.-председатели. Темата беше преекспонирана по един грозен начин”. Това каза пред БТВ общинският съветник Борис Бонев от „Спаси София” в отговор на въпрос подкрепил и е кандидатурата на Елен Герджиков от ГЕРБ за председател на Столичния общински съвет (СОС).

Относно план-сметката за почистването на София догодина Бонев смята, че тя е написана по един изключително елементарен и неубедителен начин и очаква от общинската администрация много по детайлен план на това за какво ще бъдат похарчени 217 млн. лв.

Като лош пример той даде предвидените средства за ръчно метене – 13 млн. лв., които са 9 пъти повече от тези за механично почистване.

За предложението да се увеличат данъците на колите, които замърсяват повече той каза:

„Принципът „замърсителят плаща” се прилага от почти всички държави в Европа. Той е логичен – ако замърсяваш повече, трябва да плащаш повече. Въпросът е как ще се харчат тези пари, след като бъдат събрани. В момента имаме основателни съмнения, че те не се харчат прозрачно и ефективно”.

По думите му Столичната община е длъжна ясно да каже с парите, които ще събере от данък МПС, за какви конкретни мерки срещу замърсяването на въздуха ще отидат.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети