Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борис Бонев: Не се притесняваме от обжалване на резултатите от изборите

Политика

Борис Бонев: Не се притесняваме от обжалване на резултатите от изборите

Борис Бонев: Не се притесняваме от обжалване на резултатите от изборите - Tribune.bg
Снимка:

"Не се притесняваме от обжалване на резултатите от изборите", заяви пред БНР Борис Бонев от "Спаси София", водач на листата на ПП-ДБ за местните избори в столицата, номиниран за председател на новия Столичен общински съвет. Той не очаква на тържествената сесия утре да бъде избран председател на СОС, а "неработещ Общински съвет значително ще затрудни работата на Васил Терзиев като кмет и на районните кметове".

"Вероятността да не изберем председател е огромна. 61 са общинските съветници, трябва 31 да изберат председател. Може и догодина да не сме го избрали този председател, може никога и да не го изберем", каза Бонев.

„Софиянци след утрешния ден следва да се обърнат към онези партии, които решиха и прецениха, че е по-добре да си играят партийни и политически театри, вместо просто да се избере някой и да се продължи с конкретната работа", подчерта общинският съветник.

„Важни за всяка от политическите групи мерки и решения ще се реализират, независимо че идват като предложения от опозицията“, описа новия подход на работа Борис Бонев. Той беше категоричен, че старият подход ще бъде променен и "няма да има сглобки".

Относно спорни идеи, които се появиха, например за празните жилища в София, както и за повишаването на данъците за втори и трети автомобил в семейството, Бонев уточни, че "има разлика между "Спаси София" и "Екипът на София", откъдето идват предложения като тези за жилищния фонд и трафика. "Екипът на София" са помагали за писането на част от програмата и са независим субект, който изразява позиции, поясни той и увери:

"Нито в нашата обща програма, нито в целите и приоритетите на "Спаси София" не са предвидени подобен тип мерки като настаняване на семейства в частни апартаменти, които са празни и всякакви други подобни неща. Нямам намерения да нося отговорност за организации, които няма как да контролирам".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети