Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борис Ячев: Няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ

Политика

Борис Ячев: Няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ

Борис Ячев: Няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ - Tribune.bg
Снимка:

Сотир Цацаров формално отговаря на условията за поста, заяви народният представител от „Обединени патриоти“

Няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ - Сотир Цацаров формално отговаря на условията за поста. Това заяви народният представител от „Обединени патриоти“ и председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Борис Ячев. Той коментира появилата се в медии информация, че Сотир Цацаров ще оглави КПКОНПИ.

„Прочетох за тази информация. Няма до този момент официално постъпило нито едно предложение от народен представител, от група народни представители или политическа партия в парламента за шеф на КПКОНПИ“, каза Ячев.

На въпрос дали смята в лично качество, че Сотир Цацаров е подходящ за тази кандидатура, Ячев обясни, че той формално отговаря на условията. Подчерта обаче, че не може да обсъжда качества на кандидат, който не е предложен.

Той каза още, че не е участвал в преговори и не знае да е имало такива за поста шеф на КПКОНПИ.

„ПГ на „Обединени патриоти“ не е търсена за кандидатура на шеф на КПКОНПИ, нито за евентуална такава. Все пак срокът е другата сряда“, допълни  Ячев.

Той отбеляза, че кандидатът за председател на Антикорупционната комисия може да бъде предложен само от отделни народни представители, не от цяла парламентарна група.

„Ако утре постъпи номинация или ако днес след обяд, след един час постъпи номинация, може да бъде обсъждан. Не е необходимо да има и такова междупарламентарно или политическо обсъждане, тъй като след като тази номинация влезе по процедура има още 14-дневен срок, в който се проверяват документи, като председател на комисия трябва да направя запитване до Комисия по досиетата, кандидатът трябва да представи своята концепция. Така че в рамките на тези две седмици, има възможност да бъдат проведени консултации вътре в парламента между отделните партии, отделните парламентарни групи за подкрепа или неподкрепа “, посочи Ячев.

„Нямам коментар. Нека да внесат кандидатурата, да изтече срокът, да видим всички кандидатури. Нека да стане факт кандидатурата, тогава ще коментираме. Не сме се събирали още по този въпрос. Има още много време. Има цяла седмица“. Това каза народният представител от ДПС Хамид Хамид.

Той обясни че научава от медиите за информацията, че Сотир Цацаров е предложен да оглави КПКОНПИ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати