Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борис Ячeв: Върви срамна, но много оживена търговия с депутати

Политика

Борис Ячeв: Върви срамна, но много оживена търговия с депутати

Борис Ячeв: Върви срамна, но много оживена търговия с депутати - Tribune.bg
Снимка:

Върви една срамна, но много оживена търговия с народни представители и това според мен е, една от истинските причини, за да бъде бавен мандатът, коментира за Радио „Фокус“ Борис Ячев, председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44-ото НС, сега председател на НФСБ.

"Публична тайна е, че в момента вървят опити за спечелване още от депутатите от ИТН, говори се вече за 3 или 4 допълнително уговорени народни представители от ИТН, които да подкрепят едно ново мнозинство, за да станат 121, като обещанията са в посока участие в изпълнителна власт, макар и в рамките на 6 месеца, участие в нови листи за парламентарни избори, водачи и т.н.“, предупреди Ячев. По думите му другата вероятна причина за бавене на мандата е „още някоя друга седмица Корнелия Нинова да остане в състава на Министерския съвет, вицепремиер и министър на икономиката, защото тази търговия, която е и с оръжие, работите на военните заводи, всичко това върви с пълна сила, а и отделно постът на вицепремиер и на човек, от който зависи до голяма степен оставането на власт и създаването на правителство дава възможност на председателката на БСП в момента да бъде по-твърда в разправата с вътрешнопартийните врагове.“

За изтеклия запис на ДБ Ячев посочи, че всеки един нормално мислещ българин, вече е убеден, че това лицемере и двуличие е неотменна част от характеристиката на това управление, а впоследствие е довело и до провала на коалицията, както и до невъзможността да се състави правителство.
„Остана недоизказано това, че хората на Христо Иванов и компания са фалшиви лицемери, на които не бива да се има доверие и никой от следващите им евентуални коалиционни партньори не трябва да има доверие на тази група. Този разказ, че това било нормалното политическо говорене – да, то е нормално политическо говорене, ако същото е и публичното говорене. Пред коалиционните партньори, на официалните срещи, на срещи тип коалиционен съвет да демонстрираш едно и в същото време да разкриваш истинското си лице и истинското си мнение за коалиционните си партньори тогава, когато си мислиш, че не те слушат и това няма да се разчуе“, смята Ячев. За него записът на срещата на депутатите от ДБ в НС е свидетелство за двуличие от най-чиста проба.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати