Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гуцанов нарече консултациите отбиване на номер и напомни на Радев - президент е благодарение на БСП

Политика

Гуцанов нарече консултациите отбиване на номер и напомни на Радев - президент е благодарение на БСП

Гуцанов нарече консултациите отбиване на номер и напомни на Радев - президент е благодарение на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Социалистът заяви, че ситуацията била тежка, за да се нагнетява още повече

„Не трябва да се бърза и да се нагнетява напрежението“, коментира Борислав Гуцанов от БСП след сложения край на консултациите за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент. От БСП реагираха остро на решението на президента Румен Радев да не даде допълнително възможност за консултации с тях и с ПП, след като двете партии не се отзоваха на поканата на държавния глава с оправданието за бюджета. 

„Консултация ли е някой да ти каже - яви се в толкава часа в същия момент, в който се прави бюджета на държавата, а един месец всички коментираме, че това е най - важното нещо за уязвимите слоеве от населението и за икономиката на страната", посочи Борислав Гуцанов. Той предупреди, че никой политик не може да си мисли, че държавата започва с него.

„В сложната политическа ситуация е нормално да има наистина консултации, а не отбиване на номера през един час да се викат партиите. За нас най - важното е да се намери изход от тази ситуация, а не с цената на всичко да се състави служебен кабинет", изтъкна социалистът. Той напомни, че Радев е президент благодарение на БСП.

„Достатъчно е тежка ситуацията, за да се нагнетява, трябва да им диалог и успокояване на ситуацията, ключовата дума е диалог“, категоричен е депутатът от БСП.

 



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети