Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: България е на най-трудното място – между Турция, Крим и Черно море

Политика

Борисов: България е на най-трудното място – между Турция, Крим и Черно море

Борисов: България е на най-трудното място – между Турция, Крим и Черно море - Tribune.bg
Снимка:

Да бъде създаден спешно медицински щит за действие срещу COVID-19 в Европа, предложи министър-председателят Бойко Борисов в изказването си пред лидерите на Стратегическия форум в Блед.

Според българския премиер съгласно този медицински щит всички държави членки следва да реагират по различен начин при червен, жълт или зелен код. Борисов добави, че единният медицински протокол трябва да посочи как да функционират училищата и детските градини, дали се разрешават, или се забраняват спортните прояви в ЕС и по какъв начин.

„Всяка държава членка е длъжна да осигури зелен коридор и трафик за тировете, за транспорта“, избори още премиерът Борисов.

Той добави, че е необходимо да се подходи глобално и по отношение на защитните облекла, ваксините и медикаментите за справяне с новото заболяване.

„Освен хилядите човешки животи, които загубихме, парите, които загубихме, работните места, които загубихме, ние загубихме най-важната битка – за психическото здраве на хората“, заяви министър-председателят.

Борисов акцентира, че всеки човек се събужда с мисълта дали има сигурност.

„Ние какво им казваме всеки ден – идва втора вълна, която ще е по-лоша от първата. Протести и бунтове в цяла Европа – защо? Защото не знаят има или няма, ние още спорим има или няма COVID-19”, заяви Борисов.

„Няма по-добро място от ЕС“, отбеляза още пред своите колеги българският министър-председател. Той припомни и колко много работа е свършила Европейската комисия за справяне със социално-икономическите последици от пандемията.

„Но сме септември, идват зимните грипове. Има миграционна вълна. Има чудовищен спад на БВП в цял свят“, добави Борисов. Министър-председателят подчерта, че въпреки безпрецедентното предизвикателство, пред което е изправена и България, в страната ни продължава изграждането на всички ключови за региона и Европа проекти.

„А сме на най-трудното място – между Турция, Крим и Черно море“, посочи министър-председателят Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Тартаковер Където и да беше забил меча си хан Аспарух, с ръководители като този, все щеше да е най-трудното място. Една прекрасна държава, с плодородна земя, с безброй минерални извори с море, планини, реки и потресаваща природна красота, попаднала под корумпирано и некадърно ръководство, лесно ще се превърне народа си в най-беден, оглупял и опростачен, държавата изостанала, назадничава, зависима от чужди интереси, слугуваща нация. С други ръководители през тези дълги 11 изминали години, вече щяхме да се сравняваме с Полша, Хърватия, Словения.
ОСТАВКА ! Да се маха докато още е време и не е съсипал с некадърниците и крадците си останалото което може още да се спаси.
31.08.2020 14:48 / Отговор
Боце, тя епидемията затихва, и е време да си ходите всички от правителството, главния колхозник с каскета, Шиши, разорил КТБ, и ограбил много бизнеси, както и всички предатели.
31.08.2020 15:02 / Отговор
Изумен Червените боклуци се хапят отзад. Многократно.
31.08.2020 16:25 / Отговор
Боце, Боцеее... Как можа да попаднеш на такъв народ, описан толкова изчерпателно от гуруто тартаковер. Наистина подавай оставка. Остави плеядата изключително подготвени ръководители и родолюбци -Мая, Шивиков, Радев , Корнела ,Слави, Бойкикиев , да хванат кормилото и да поведат кораба на България към светли бъднини. Да не забравят Татяна Дончева и Йоло Денев, че без тях няма да уцелят вярната посока. Честито на всички от форумчето.
31.08.2020 16:34 / Отговор
Митко Откри Америка!
31.08.2020 17:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети