Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов бесен на (не)коалиционните си партньори – правят несъгласувани и безпринципти рокади

Политика

Борисов бесен на (не)коалиционните си партньори – правят несъгласувани и безпринципти рокади

Борисов бесен на (не)коалиционните си партньори – правят несъгласувани и безпринципти рокади - Tribune.bg
Снимка:

Повод за поредната остра реакция на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов идва в отговор на поредното несъгласувано и безпринципно кадруване в различни министерства в държавата.

Оказва се, че вчера министърът на икономиката Богдан Богданов е сменил целия борд на Държавната консолидационна компания без да се допита до партньорите, с които са във властта, въпреки договорката в (не)коалицията такива смени да се правят след съгласуване на лидерски съвет.

Кой кой е в новоназначения борд?

Иван Тодоров Зангочев е смятан за човек на бизнесмена Пламен Бобоков. През 2012 г. е бил член на одитния комитет на “Столичен автотранспорт” ЕАД, през 2015 г. става член на съвета на директорите на "Кинтекс". Там е назначен от тогавашния министър на икономиката Божидар Лукарски, който също бе близък с Бобоков, ловуваха заедно. В ДКК е назначен за първи път през 2022 от служебния министър на икономиката Никола Стоянов, за да разчисти хората на Калоян Методиев (бивш съветник на президента, човек на Корнелия Нинова.)

Елена Христова Болтаджиева (жена на Иван Болтаджиев, съдружник на Стойчо Кацаров).Тя е Близка до Мая Манолова. Била е главен-секретар на министерство на иновациите и растежа.

Венелин Денчев Шъков (бил е в кръга на Петър Москов, след това има пресечни точки с Тома Белев) - кандидат за депутат от РБ, магистър “Водоснабдяване и канализация”, бил е във Висшия експертен екологичен съвет (ВЕЕС) към министъра на Министерство на околната среда и водите при Ивелина Василева.

Десислава Христова Чалъмова (контингент на Тома Белев), работи по програми, била е ръководител на дирекция „Превенция“ в Софийска регионална инспекция по околна среда и води към Министерството на околната среда и водите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети