Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Безхаберието на Рашков и Демерджиев по границата струва човешки животи

Политика

Борисов: Безхаберието на Рашков и Демерджиев по границата струва човешки животи

Борисов: Безхаберието на Рашков и Демерджиев по границата струва човешки животи - Tribune.bg

Радев незабавно да поиска оставката на вътрешния министър

Бойко Борисов изрази съболезнования към семейството и близките на убития край Елхово граничен полицай Петър Бъчваров. Той бе категоричен, че преди 2 години това не е било тема нито на българското общество, нито на ЕК.

"Имахме нулева миграция тогава. Нямаше как да се случи този инцидент. Имаме информация, че от турска страна има подадени сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли, има сигнали за стрелба с жандармерията. Изключително слабо е професионалното ръководство на МВР от две години. Радев трябва да смени незабавно Демерджиев", заяви Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

Борисов коментира, че само преди две години страната ни е била пример в цяла Европа за нулева миграция и. "С днешна дата вече няма какво да се покаже пред Европа, 5-те милиона отпуснати за поддържане на оградата също не се знае къде са, а най-възмутен беше, че при тези сигнали от турска страна, българските граничари са оставени без оръжия". 

Той заяви, че страната ни е пълна с мигранти заради политиката на служебния министър в МВР.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че днес парламентарните групи на ГЕРБ и ПП са показали ниво, каквото искат хората.

„Показахме разговори с идеи, професионални разговори. В тази посока трябва да се следва. От днешната среща какво виждам аз - има възможност да се надгради много, ако не слагаме кой с кой мандат и какво би направил. Важно е да се проведат разговори  включително и с  Корнелия Нинова за социалния пакет, както и „Възраждане”, заяви Борисов.

По думите му има два подхода оттук нататък и те са или продължаване на разговорите на експертно ниво  или включването в тях на експерти от Министерство на финансите и БНБ. Той бе категоричен, че народът е казал, че ГЕРБ не може да направи сам правителство, но по-лошо се е отнесъл с ПП и ДБ.

По думите му трябва да се мисли за народа и за общото благо, а не за егото на дадена партия.„Народът каза съберете се и намерете начин да се работи. Няма значение с кой мандат ще се направи правителство. Поздравявам Радев, че проява разбиране, защото много бързо можеше  да раздаде мандатите”, допълни Бойко Борисов.

"Преди една седмица днешната среща беше невъзможна. Преди една седмица те щяха да започнат с атака, а ние да отвърнем с "Джемкорп" и парапета. Днес се проведе разумен разговор, с различни цифри и тези. Хората искат да видят разумни хора в парламента, не зверове", обясни Борисов.

Той благодари на ПП за диалога, който са провели днес.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати