Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Днес Берлинската стена между България и бивша Югославия падна

Политика

Борисов: Днес Берлинската стена между България и бивша Югославия падна

Борисов: Днес Берлинската стена между България и бивша Югославия падна - Tribune.bg
Снимка:

Щастлив съм, че нашите приятелски народа са свързани с най-модерната магистрала, заяви на български език сръбският президент

Мисля, че можем и ние като германците да кажем, че от днес Берлинската стена между България и бивша Югославия падна. От днес Сърбия има пристанище Варна и Бургас и до Истанбул няма светофар. Цялата българска промишленост ще ползва този път за Западна Европа. Днес свързваме Азия и Европа през България и Сърбия. Това каза премиерът Бойко Борисов, който участва в официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.

Дължината на трасето е 86,9 км, като изграждането му започна през 2011 г.

На територията на България Коридор №10 продължава чрез основната пътна артерия I-8, която включва изграждащите се участъци – от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (14,5 км) и от Драгоман до Сливница (16,98 км). Предвижда се строителните дейности да завършат в края на 2021 г.

„Добре дошли скъпи приятели, Бойко Борисов и всички останали приятели от България.  Много съм щастлив, че Сърбия направи всичко възможно да свържи нашите два приятелски народа с най-модерната магистрала“, обърна се сръбският президент Александър Вучич към премиера Борисов на български език.

„Да живее приятелството между България и Сърбия“, пожела още Вучич.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп