Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: До декември трябва да минем 3% ръст на БВП

Политика

Борисов: До декември трябва да минем 3% ръст на БВП

Борисов: До декември трябва да минем 3% ръст на БВП - Tribune.bg
Снимка:

Отварянето на ресторантите не означава, че мерките не трябва да се спазват, подчерта премиерът

„България има нужда да се съвземе от пандемията и за целта до декември трябва да минем 3% ръст на Брутния вътрешен продукт. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Чирпан.

„Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда - 130 милиарда лева БВП“, категоричен бе премиерът Борисов. Министър-председателят акцентира, че ЕК прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България, заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството.

Премиерът Борисов бе категоричен, че пандемията не е преминала и отварянето на ресторантите и заведенията не означава, че мерките не трябва да се спазват. „Трябва да продължим с повишеното внимание, с дистанция, разум и с идването на пролетта мисля, че ще бъде и по-лесно“, посочи министър-председателят. Борисов добави, че в битката с COVID-19  днес се очаква нова доставка ваксини, които още през нощта ще бъдат разпределени в страната. „Всички виждат колко бързо и организирано протича ваксинацията, включително на СИК и ЦИК, но и на всички желаещи“, заяви Борисов. Премиерът напомни за категоричната позиция на евролидерите от приключилия вчера Европейски съвет фармацевтичните компании стриктно да спазват договорите и да пристигат ритмично доставките на ваксини. „По този начин – един път това е здраве и второ - спасяваме човешки живот“, акцентира министър-председателят.

В Чирпан премиерът Борисов разгледа изградената нова и модерна пречиствателна станция за отпадни води. Съоръжението струва над 15 милиона лева и е оразмерено за 19 641 еквивалент жители с водно количество от 112 литра за час.

Съоръжението, изградено по Оперативна програма „Околна среда“, се състои от стъпало за механично пречистване с груби решетки и комбинирани съоръжения за отделяне на масла, мазнини и пясък, два биобасейна, всеки с диаметър 30 м и дълбочина 7 м, снабдени с аерационна система, два вторични радиални утаителя с 15 м диаметър и с 4,5 м дълбочина, UV инсталация за обеззаразявяне на пречистената вода, както и техника за третиране на отделените утайки.

Проектът е поредна стъпка към осигуряването на още по-добро качество на живот на жителите на Чирпан.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

С цялото ми уважение Г-н премиер, сигурно е важен 3%-товия ръст на БВП, но аз предпочитам като се събудя сутрин да прочета, че няма нито един починал от коронавирус за денонощието.
27.02.2021 21:17 / Отговор
меги Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП... Не се ли обедините около най голямата опозиционна партия в случая БСП (добра или лоша), която е единствена партия способна да гътне TYЛУПА и ДОГАНЯ, ще му хапнете отново маркуча...
Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП!
Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП И ДОГАНЯ... в случая това е БСП... иначе Тиквун ще е вечен!!!
Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!
27.02.2021 21:36 / Отговор
Отговор Незнам кой е "Тулупът", но обединят ли се комунисти, хомосексуалисти, чалгари,отровни бацили,и обикновени "дебили", нищо добро не чака държавата! Борисов никого не е "разединявал", просто те така се бяха ос'рали през синьо-червената мъгла, че повече от десет години никой не искаше "необошевиките" от Позитано отново на власт!
27.02.2021 21:59
На отговора Ами то от днешното "осиране" по големо нема и не мое да има...а лошото е, че е превърнато в чекмеджета, чекмедженца и чекмеджища!!!
28.02.2021 07:46
Отговор Чуя ли за "чекмедженца" и "чекмеджета" ,и веднага се разнася гнусна тролска смрад! Дори нашите служби доказаха по най-елементарен начин, че снимките са "манипулирани"! Когато на тъпаците не им им остават други аргументи , почват пак да вадят тези "ченгеджийски" номера! Най-вече сценаристите ,като Фатмакът-Фигурант ,тъпак номер1 на Републиката!
28.02.2021 08:48
туй Меги си е познатият ни трол в нова премяна. Сега направо си дойде на думата, спуснали са новите предизборни депеши от Позитано. Уж нови, а същите.
28.02.2021 11:34
Безработен гербаджия Никога не съм гласувал за БСП, но винаги когато гласувам за други партии, оставам без работа и не ми стигат парите за елементарни неща. Така беше със СДС, ОДС, НДСВ и сега с ГЕРБ. А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по–добре. На кого да вярвам на мене си или какво ме манипулират.
Ако сравним времето и се върнем назад то при ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ имаше работа и пари и добри заплати и пенсии. С 86 % увеличиха ВСИЧКИТЕ пенсии (не мини и макси като сега)..... Е защо тогава гласувах за ГЕРБ? Сигурно не съм добре, за да повярвах на една мутра!
А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по – добре. Защо става така??
28.02.2021 07:41 / Отговор
Отговор Посмали малко Манго, никога не си гласувал за ГЕРБ, и това е интелигентен форум, смърдиш на "платен" трол-помияр, с предварително написан пост!
28.02.2021 08:50
хахаха Странно, защото при мен е точно обратното. Винаги когато управляват комунистите живея в бедност и усещане за безперспективност. Мога да ти дам обяснение за твоя случай - ти си накадърна комунистическа номенклатура, мързелива и неконкурентоспособна, която цял живот е назначавана по партийна линия на платени държавни постове като верен доносник. Там други са работили вместо теб, а ти си въртял далавера и си забатачвал всичко, за което отговаряш. Така докато не се смени властта и не те разкарат. Не можеш да оцелееш в конкурентна среда и нямаш способности да се развиваш професионално само с честен труд. Затова партията - хранилница е единствения ти шанс да получи служба и приходи, които не ти се полагат и да си началник на хора, превъзхождащи те многократно.
28.02.2021 11:29

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп