Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Дойдат ли на власт БСП и ДПС, фондовете и програмите спират

Политика

Борисов: Дойдат ли на власт БСП и ДПС, фондовете и програмите спират

Борисов: Дойдат ли на власт БСП и ДПС, фондовете и програмите спират - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът посети няколко манастира

„Българските граждани могат да се гордеят с манастирите в страната, чието възстановяване и обновяване не спира“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението му в храмовете в област Перник, чието изграждане и реставрация са подпомогнати от държавата. Премиерът Борисов акцентира върху огромната подкрепа на правителството през годините за църквите и манастирите в България.

 „В района има над 7 манастира и 20 църкви и ги започнахме от нулата, бяха разрушени и изоставени, а сега каква Света Обител е“, отбеляза премиерът Борисов в Гигинския манастир „Св. св. Безсребърници и Чудотворци Козма и Дамян“ край с. Гигинци, община Брезник.

„Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават“, каза премиерът.  „Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири и джамии. Понеже правим много църкви и манастири, дори и джамии, главният мюфтия също отида да се ваксинира. И религиите, когато е необходимо за здравето на хората“, посочи той. Духовниците се съгласиха с министър-председателя, че решението да се ваксинираш срещу коронавирус е най-разумното, като отбелязаха, че религията и науката си помагат взаимно.

До манастира има изградена и еко пътека от с. Пещера, която е дълга 2 км. Тя е със средствата по проект за трансгранично сътрудничество със Сърбия. Светата обител е била обновена с над 440 000 лева по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. В манастирския двор са изградени плочници, широк навес, с фотоволтаични панели, както и ограда. Възстановяват се манастирската сграда, аязмото и камбанарията.

По-рано Борисов посети Жаблянския манастир „Свети Йоан Предтеча“. Светата обител е в Конявската планина, близо до гр. Земен, и до нея се стига много трудно с автомобил. Затова и в момента участъкът до манастира се чакълира.

„След като миналия месец отпуснахме средства за ремонта на Жаблянския манастир, миналата седмица осигурихме 3,5 млн. лв. за обновяването на църкви - повечето от които са в съседната Кюстендилска област. Важно е в тези времена на изпитание да има къде хората да укрепват вярата си. Затова и ние единствени не затворихме храмовете си по време на пандемията“, подчерта Борисов. 

 

Премиерът продължи обиколката си с посещение в храмът „Св. Пантелеймон“ край с. Смиров дол, който беше осветен миналата година, след като строителството му започва през 2013 г.

Вътрешните стени на църквата са изцяло изографисани, а към храма е изградена пристройка с килии за монасите и трапезария. Държавата е отпуснала 50 000 лева държавни средства за камбанарията, а в построяването на храма са участвали и много дарители. 

След това Борисов посети Гигинския и Горноврабчански манастир „Възнесение Господне“.

Манастирът „Св. ПантелеймонМанастирът „Св. Пантелеймон"


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (21)

Тартаковер Няма да си губя времето да слушам видеодоказателства за глупостите на пожарникаря. Ако наистина е казал така, значи тотално изпростява в борбата за запазване на кокала. Такива думи са като екскременти, разнасят силна воня и само дебили могат да одобрят такава простащина. Но Боко познава добре публиката си, знае че там минава всичко.
Да си министър-председател на една държава и да отсвириш от нея голяма част от народа, който ще избере различна партия, значи че си абсолютно недостоен за такъв пост, че си премиер на една партия! Президента каза "Мутри вън!", никога не каза ГЕРБ вън. Напротив, критиката му беше само към властта и корупцията в нея. Въпреки това гербаджийски дебили скочиха срещу него, обвиниха го че е разединител на нацията. А този дебел простак какъв е ???
28.02.2021 12:12 / Отговор
ivo AMA MNOGO SI MI umen . NAZDRAVE ZA GERB-USPEH !!!
28.02.2021 12:52
Таракане, Кое от това което Борисов казва не е вярно ? Имало ли е случай да дойдат на власт БСП и ДПС и да не са ни спрели всички фондове? Всичките Таракане, за кражби и далавери!
А иначе че си малоумник, го знаем всичките!
28.02.2021 12:57
Факт е!Стоп на фондовете,защото се краде като за последно! Където БСП+деривати са на власт,там е шок и ужас!
28.02.2021 15:58
КАЗАНОТО ОТ БОЙКО БОРИСОВ Е АРГУМЕНТ N:1 ЗА МИСЛЕЩИТЕ БЪЛГАРИ.............................. А ЗА ОРАНГУТАНИ, КАТО ТАРТАКОВЕР - ОСТАВЯМЕ ГО ДА СКАЧА ПО КЛОНИТЕ.......... ДО СЛЕДВАЩАТА ПОБЕДА НА БЪЛГАРИТЕ......
28.02.2021 16:15
Борисов е длъжен да предупреди. После някой да не каже, че не е знаел. Като правите изборът си поне да е информиран избор. Ако е грешен, сърдете се на себе си. Той искрено обича тази държава и се опитва да направи всичко възможно, дори да не е на власт, да попречи на свирепо изгладнялата глутница да повтори жанвиденовия сценарий. По спешност ни вкара в чакалнята на еврозоната за да предотврати източване и фалиране на банките. Прави показно какво е демокрация, инвестиционна политика, толерантност, за да можем да видим разликата. Знае какво ни се готви и на какво са способни от другата страна. Скоро и не разбралите ще могат да се убедят.
28.02.2021 12:34 / Отговор
Анастас #

Кратък, точен и ясен както винаги !
Само масово гласуване за ГЕРБ-СДС може да ни поведе още по-напред.

(предизборно)
28.02.2021 13:09 / Отговор
гнус Малоумното платено тролче на ГЕРБ прави агитация под всяка статия. Отвратителни продажни червени боклуци, без идеи, чиста, гола, първична пропаганда.
28.02.2021 13:35
Ха ха, Тролчо се обижда на "трол"! Въпросът е лесен и за оскъден мозък като твоя...Имало ли е случай, БСП и ДПС д са се докопали до властта , и да не са ни спирали всички фондове за кражби и далавери ? Всичките!
28.02.2021 13:53
Банкянският бандит пак лъже. Вече фондовете ще са обвързани с върховенството на закона, което в България нямаме, а той не се спазва въпросният премиер. А и на децата е ясно, че ДПС е управляваща партия, винаги е била задкулисна. Просто имаме нужда от референдум, с въпрос, ДПС законна партия ли е, тъй като в голяма степен е с голям дял от един етнос, и да бъде дерегистрирана.
28.02.2021 13:54 / Отговор
До Боклука Борисов е Премиер вече трети мандат, и не се налага примитивни драскачи като тебе да ни обясняват, какъв бил той! Въпросът е от най-простите..Имало ли е случай, БСП и ДПС да докопат властта , и да не са ни спрени всички Еврофондове, за кражби и далавери? Всичките!
28.02.2021 14:18
самопротиворечащ си трол. Фондовете винаги са били обвързани със законността, защото контролът върху тях е от ЕС. До сега ги получаваме и са договорени следващите финансови рамки значи поне по отношение на тяхното изразходване законност има и Европа вярва на Борисов. Това е изключителен успех на досегашното правителство. Пък като иска народа да се откаже от това преимущество, нали руската армия ще ни освобождава , може да докарат цели танкове с рубли.
28.02.2021 15:19
кесо Много смел тоя Борисов бре. Цели 4 години му трябваха за да събере смелост да изрече днес с половин уста нещо критично за двете мафиотско-терористични организации БСП/БКП и ДПС. Трябва ли да чакаме още 4 години да събереш смелост за още нещо критично по техен адрес, бе Борисов?
28.02.2021 14:36 / Отговор
Казано честно, отдавна да съм му уволнил пиарите! Някой го е излъгал,че трябва да води само позитивна кампания и да се прави на херувим! Не му е там силата! Трябва да прави това което най-добре умее... да завира болшевиките там където им е мястото , в кучия Г'ъз!
28.02.2021 14:45
кесо За съжаление, колега, не мисля, че проблемът е в пиарите на Борисов. Това е изцяло негова лична позиция. И аргументите в подкрепа на това са многобройни.
28.02.2021 14:49
. . . Ами може да се окаже ,че това е и най-правилната позиция...да си води кампанията без да им обръща никакво внимание! Ония така са озверели за власт, че само чакат да каже нещо по техен адрес и като глутница да скочат да лаят срещу него! Да не забравяме и продажните медии, които също чакат да каже нещо и да почнат да изкривяват думите му ,канейки всякакви бклуци да коментират ! Голям е залога!
Ако не спечелят, и Курни изхвърча, и Радев го издухва, и това ще е лебедова песен за много , които се набират за политици!
28.02.2021 15:11
крайни сте и аз съм крайна, по този въпрос, проблемът е, че избирателите на ГЕРБ не са крайни. Даже антикомунистическата риторика, с която Борисов е подкрепян напоследък по-скоро може да отблъсне част от тях, които са по-умерени. Когато се появи за първи път за него са гласували, както разочаровани десни (повечето), така и разочаровани леви. Докато мнозинството от гласоподавателите не осъзнае, че комунистическо-агентурната върхушка, срещу която плюем е еднаква заплаха за всички, даже много по-голяма за собствения им електорат такава категорична позиция няма да е печеливша. Това какво самият Борисов си мисли за БСП и ДПС е едно, но той не е като Радев да тръгне на война с избирателите на другите партии.
28.02.2021 15:12
СЪГЛАСЕН С ПОСЛЕДНАТА ГОСПОЖА.. ..
НЕ СТАВА САМО С БУТОНКИТЕ НАПРЕД, ИСКА СЕ И МАЛКО АКЪЛ.......
28.02.2021 16:10
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети