Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Христо Иванов искаше той или негов човек да е главен прокурор

Политика

Борисов: Христо Иванов искаше той или негов човек да е главен прокурор

Борисов: Христо Иванов искаше той или негов човек да е главен прокурор - Tribune.bg
Снимка:

Радев не подписа веднага указа за Гешев, за да влезе в новините, заяви министър-председателят

„Има едни недоволни, които искаха някой от тях да стане главен прокурор. Вината ми е, че искаха – както направих Мая Манолова омбудсман, така да направя Христо Иванов главен прокурор. Или някой негов човек. Ами омръзна ми да вземат на мой гръб подобни постове“. Това разкри пред БТВ министър-председателят Бойко Борисов.

Той изрази дълбоки съмнения, че президентът Румен Радев има реални възражения срещу избора на Иван Гешев.

„Братът на Иван Гешев е лична охрана на президента Румен Радев. Това не го ли знаете? Той има пряка връзка, там се прегръщаха. Радев нямаше с какво да влезе в новините, докато ние бяхме в САЩ и затова върна указа“, подозира Борисов.

Той коментира и позорното коленичене на протестиращи срещу Гешев през Президентството.

„Аз съм демократ, не понасям някой да ми кляка на колене“, лаконичен беше Борисов.  

„Тяхната роля (на Цацаров и Гешев) не е да са добри хора, а да хващат престъпниците. Цацаров е много начетен човек. Ще спечели в диспут със всеки свой опонент. Гешев е израснал в оперативната работа и съм убеден, че ще има много по-добра работа с МВР и ДАНС. Като бивш съдия Цацаров беше склонен първо да анализира, да претегля. При Гешев ще има повече скорост“, анализира той личностните им качества.

И припомни, че е подкрепил и Лозан Панов. „Той нямаше да остане съдия без групата на ГЕРБ. Г-н Панов идваше често при мен“, разказа министър-председателят.

Борисов призна, че той самият е провеждал срещи преди началото на процедурата за избор на нов главен прокурор, но не е намерил по-подходящ човек и затова се убедил, че трябва да остави прокурорите сами да издигнат някой от редиците си.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Премиерът Държи се като махленска клюкарка в БТВ, затова българчетата бягат и търсят справедливо и кадърно управление.
04.12.2019 22:45 / Отговор
Веселина То беше ясно, че Христо Иванов искаше да стане главен прокурор, затова бяха и всички циркове. Обаче той като министър на правосъдието вече се провали, защо му е още да се излага. Не става за главен прокурор и той самият много добре го знае!
05.12.2019 13:15 / Отговор
Димитър Христо Иванов, освен че няма качества, е искал да е главен прокурор, за да може да обслужва интересите на кръга Капитал.
05.12.2019 19:25 / Отговор
Аврамов Христо Иванов и главен прокурор – как ли пък не! Иванов е абсолютен некадърник и това се видя много ясно докато беше правосъден министър.
08.12.2019 19:41 / Отговор
Киро Ицо Иванов няма място в политиката. Той се провали вече многократно.
09.12.2019 00:40 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети