Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов и Ердоган ще обсъдят кризата в Сирия и ситуацията с мигрантите

Политика

Борисов и Ердоган ще обсъдят кризата в Сирия и ситуацията с мигрантите

Борисов и Ердоган ще обсъдят кризата в Сирия и ситуацията с мигрантите - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне днес с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, съобщиха от правителствената пресслужба. Във фокуса на разговора им ще бъдат обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите.

По време на работната вечеря в понеделник двамата лидери ще обсъдят действията, които ще допринесат за справянето с кризата в Сирия и спирането на мигрантския натиск в региона.

Разговорът ще се проведе в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода. Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.

За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката.

Премиерът вече разговаря с редица европейски лидери по темата, включително и с председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Българският министър-председател подчерта, че само с общи усилия и дипломация проблемът с миграцията може да бъде решен дългосрочно. Борисов изтъкна, че нито една страна, както и Турция, не бива да бъде оставяна сама в подобна ситуация и възможно най-скоро трябва да ѝ бъде оказана подкрепа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ердоган пуска бежанците, изнудва ЕС за още пари, и той ги спира. А нашият мафиот си приписва заслуга. Емигрантите просто не искат да влизат в България, толкова сме зле.
02.03.2020 08:09 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати