Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Напрежението е на гръцко-турската граница, ние сме в готовност

Политика

Каракачанов: Напрежението е на гръцко-турската граница, ние сме в готовност

Каракачанов: Напрежението е на гръцко-турската граница, ние сме в готовност - Tribune.bg
Снимка:

Гранична полиция и МВР си вършат перфектно работата, посочи военният министър

Няма повод за притеснение и ситуацията по границата ни е спокойна, увери и днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов.  Той отново посочи, че армията е в готовност да отиде на границата, ако се наложи, но за момента няма такава необходимост.

„Гранична полиция и МВР си вършат перфектно работата в момента. Самата „Гранична полиция” има възможност да изпрати до 400 души, ако се налага. Армията също, в рамките на не повече от 4 часа, може да изпрати 400 човека – 300 от сухопътни войски в Стара Загора, Хасково и Ямбол; 50 от специалните сили и 40 от Военна полиция“, посочи Каракачанов.

„Напрежението, и то сериозно, е на гръцко-турската граница. В този триъгълник между българската, турската и гръцката граници, ако гръцките власти пропуснат групи мигранти, от там те буквално са на метри от българската граница и могат да се насочат да минат през страната ни“, посочи той.

По думите му до сблъсъци на гръцката граница се е стигнало, защото някои от мигрантите там са агресивни и въоръжение.

Министърът е категоричен, че България остава незасегната от мигрантската вълна заради изградената ограда по границата с Турция.

Премиерът Бойко Борисов вече разговаря по темата с турския президент Реджеп Ердоган, като двамата ще се срещнат в понеделник. Предстои и лидерска среща за търсене на решение на кризата с мигрантите, която България организира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети