Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за зърнопроизводителите: Имаме слаб земеделски министър. Грешката на Денков е в квалификациите (ВИДЕО)

Политика

Борисов за зърнопроизводителите: Имаме слаб земеделски министър. Грешката на Денков е в квалификациите (ВИДЕО)

Иван Портних ще е кандидатът за кмет от ГЕРБ във Варна

"Денков е млад премиер. Никой премиер не харесва протести и те не са най-приятното нещо, но с времето се научаваш, че с диалог се решат проблемите". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешния коментар на министър-председателя Денков, че зърнопроизводителите се държат като терористи. 

Денков нарече зърнопроизводителите терористи и отсече: Чакам ги да преговаряме по същество

Борисов участва в конференцията „Предизвикателства и възможности за България и Румъния в еврозоната. Регионално сътрудничество в контекста на еврозоната“. Форумът се проведе по инициатива на фондация „Конрад Аденауер” и ГЕРБ.

Той призова и двете страни да спрат с тежките квалификации и закани.  "От времето, когато съм бил премиер, този бранш е получил над 30 милиарда лева от ЕС. Грешката на Денков е в квалификациите. Моят съвет е да забравят лошите думи, да седнем на масата. Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Трябва ли Николай Денков да подаде оставка за това, че нарече зърнопроизводителите „терористи“?

"Имаме слаб земеделски министър. Не съм видял икономическия. Правителството е длъжно да помогне с нови пазари. Ние почти във всяка държава имаме търговски представители. Цялата верига да се проследи и да увеличим вноса за трети страни чрез тези търговски аташета. Министрите да помогнат да се изнесе жито, царевица. Това се решава с преговори, не с трактори. По мое време има поне 20-30 протеста - хвърляха мляко, домати, но сядаме и се разбираме, дотираме, помагаме и се прегръщаме", обясни Борисов. 

Той призова земеделския и икономически министър, както и премиера да решат въпросите. Борисов благодари на Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, че със законодателство е направено така, че да може ЕК да свали мониторинга над България. 

"Това отекна много добре в света. Това е добре за България и всички нас". 

Според него влизането ни в Шенген може да стане само с нулева толерантност по отношение на нелегалната миграция и призова министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да съсредоточи цялото си внимание по границите.

"Кандидатът за кмет на Варна ще е Иван Портних", обяви Борисов. Кандидатът за Добрич ще бъде отново Красимир Николов.  

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети