Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков нарече зърнопроизводителите терористи и отсече: Чакам ги да преговаряме по същество

Политика

Денков нарече зърнопроизводителите терористи и отсече: Чакам ги да преговаряме по същество

Денков нарече зърнопроизводителите терористи и отсече: Чакам ги да преговаряме по същество - Tribune.bg
Снимка:

Ден след като забраната за внос на украинско зърно отпадна, зърнопроизводителите отказаха среща с министър-председателя. „Каня отново тези производители да дойдат в МС, за да обсъждаме конкретните теми, а не да протестираме по принцип”, каза Денков.

Връзката се късала от другата страна, смята той. Проблемът е от тяхната страна

„Аргументите им са напълно несъстоятелни. Не може сектора да твърди, че няма грижа от държавата, при положение, че над 2 милиарда лева държавата дава, не може да се отнася с пренебрежение към европейските изисквания, при положение, че тракторите, с които искат да запушат пътищата, са купени с европейски средства, не могат да казват, че не ги интересува Европа, при положение, че повечето от средствата, които получават като субсидии и помощи, са европейски. Нека да се откажат от европейските средства тогава и тогава да слагат забрани за украинските стоки по решение на Европейската комисия. Така че трябва да бъде пределно ясно - има нужда от диалог. Те трябва да намерят пътя за преговорите в Министерския съвет”, каза Денков.

Според него в началото е имало опит да диалог в конкретика, но в един момент браншът е променил подхода и е използвал фалшиви аргументи, за да откаже преговори.

„През последните 2 дни започнаха да се държат като терористи. Използват фалшиви аргументи, поставят искания незабавно да се случи това: „Ако не го направите, ние ще блокираме държавата”. Аз с терористи не преговарям, очаквам да дойдат на масата и да преговаряме по същество”, каза Денков. 

Трябва ли Николай Денков да подаде оставка за това, че нарече зърнопроизводителите „терористи“?

Пред Нова телевизия Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите заяви, че те са подали още преди 15 дни молба за среща. Действията на премиера към тях той нарече лицемерно и несериозно в подследно време. 

В понеделник зърнопроизводителите се заканиха за протести, които ще обхванат над 40 точки в страната. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети