Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов инспектира строежа на „Балкански поток“

Политика

Борисов инспектира строежа на „Балкански поток“

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на „Балкански поток“. С министър-председателя е и директорът на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов.

По време на инспекцията Малинов информира министър-председателя за напредъка по строителството на проекта. Към настоящия момент са заварени 423,31 км тръби от общо 462,07 км. Малинов отбеляза, че над 78 археологически обекта са открити по цялото трасе на „Балкански поток“, за чието запазване са осигурени 22 милиона лева. Премиерът Борисов изрази специална благодарност към археолозите за бързата им работа, която позволява довършването на строежа на газопреносната мрежа.

Борисов напомни, че България строи българската газова връзка и призова да няма спекулации. По думите му диверсификацията на природен газ у нас вече е факт.

Премиерът се поинтересува за аварията на газопровода с Гърция, а Малинов го увери, че транспортът на газ за Гърция е възстановен.

„Нека българите видят какви големи инфраструктурни проекти се правят в момента. След няколко месеца всичко това ще е жито“, обяви Борисов. Малинов пък увери, че най-горния хумусен слой на почвата се пази.

„Ето затова не могат да ни простят, сбъдваме мечта на поколения българи. Кога иначе ще дойде тук някой да копае под царевицата“, допълни Борисов.

„Работим в отличен синхрон за археологическите ценности - в този участък са от турско време, НИМ работят с около 25 човека, от които 4-5 са специализирани археолози. Този обект е приключен, след два дни започваме да пренасяме тръбата в този участък. Тук има и път за стопаните да могат да минават със селскостопанската си техника“, допълни директорът на „Булгартрансгаз“.

„Имаме селище тук, разкриваме го в срок, и продължаваме по трасето“, съобщи член на археологическия екип пред Борисов.

Проектът за разширението на газопреносната инфраструктура - „Балкански поток“ е приоритет на българското правителство. С неговата реализацията се цели повишаване сигурността на доставки на природен газ от различни източници, засилване на конкуренцията и прозрачността на пазара с природен газ, което от своя страна да окаже позитивен ефект върху потребителите на природен газ.



Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати