Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Искаме честност и справедливост, ПП ни нападат, защото им разкрихме далаверите

Политика

Борисов: Искаме честност и справедливост, ПП ни нападат, защото им разкрихме далаверите

Борисов: Искаме честност и справедливост, ПП ни нападат, защото им разкрихме далаверите - Tribune.bg
Снимка:

„Вместо да се учим от грешките на нашите предшественици - партиите на статуквото, които на Разпети петък цяла нощ приемаха Избирателен кодекс, сега и вие проявявате драматизъм, като показвате, че и ние можем да работим цяла нощ”. С тези думи Бойко Борисов се обърна към депутатите на ГЕРБ в централата на партията.

Той подчерта, че на тези избори ГЕРБ е победила с правилата създадени от ПП, ДБ, БСП и ИТН, както и с техния вътрешен министър. Борисов бе категоричен, че по никакъв начин настоящият  Изборен кодекс не им е проблем.

„Услужливо се опитват да забравят, че промените в ИК бяха внесени от БСП. Някои се опитват да ни привързват като хартиена коалиция”, каза още Борисов. Той подчерта, че ГЕРБ е обещала да върнат и хартиените бюлетини заради съмнения в честността на машинния вот.

„Ние искаме честност  и справедливост. Общественият съвет не само, че не трябва да бъде закрит, а го удвоете. Нека всички да са там. Помолете ЦИК да вкара още в този обществен съвет, за да има повече прозрачност. Предлагам да говорите с колегите много разумна да направите всичко възможно, за да гарантирате сто процента честността на тези машини”, призова парламентарната си група лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че темата за съмнението в машините  е повдигната и в Щатите. Борисов призова район „Чужбина” да бъде оставен.

„Изобличихме ги в огромни далавери в газа, в петрола и удара, който наносеха на енергетиката. Те нямат какво друго да говорят, защото те губят избиратели. Нека всички, които са и в чужбина да имат право да гласуват. Попитайте Христо Иванов дали дава гаранции за машините, ако дава- добре. Няма повод да ни наричат хартиена коалиция, това е предложение на БСП.  Проблемът им ,  че трябва да избягат от Маришкия басейн, от горивата и от това което са привили в ББР. Ясни са ми какво целят ПП. Говорете с ДБ и гарантирайте честността  на изборите”,  каза още  Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати