Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Властта е нужна на Киро и Асен, за да прикрият къде отиват парите. Изумен съм какъв страх ги тресе

Политика

Борисов: Властта е нужна на Киро и Асен, за да прикрият къде отиват парите. Изумен съм какъв страх ги тресе

Борисов: Властта е нужна на Киро и Асен, за да прикрият къде отиват парите. Изумен съм какъв страх ги тресе - Tribune.bg

„Изумен съм какъв страх ги тресе партиите на „подмяната“ - много ги е страх от ГЕРБ. А основните ни опоненти от БСП, заради които беше създадена ГЕРБ, вече въобще не говорят за победи. Чудят се за кого да се прилепят, за да бъдат във властта. Същото се отнася и за „Да, България“ – една лодка хора“. Това каза в Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че винаги се е стремил да свежда харчовете на държавата до най-ниските в Европа.

„Най-нисък дефицит и външен дълг – първи бяхме в Европа. Изборите на 2-ри октомври са пети подред и струват близо 80 милиона на държавната хазна. Защо тогава да правим кампания, ако и този път не направим правителство? Защо харчим народните пари? За да си чешем езиците по кампании!?”, попита риторично Борисов.

Той добави, че предишните управляващи не са надградили нищо от направеното от ГЕРБ – нито АМ „Хемус“, нито пътя Велико Търново – Русе, нито поне една велоалея.

„Всеки ден хората виждат инфлацията в бензиностанцията и в магазина. През 2020 г. токът при „възрастния“ Борисов струваше 75,63 лв. При „младия“ Петков през 2022 г. токът струва 846,59 лв. Избирайте сами! Ние можем да върнем цената минимум с 50-60 процента надолу. Токът е скъп заради посредниците. Това са няколко фирми, близки до „промяната“, които бъркат в джоба на хората”, каза още Бойко Борисов.

Той подчерта, че няма хранителен продукт, който да не се е вдигнал в рамките на управлението на „промяната“.

“Бензинът при нас беше 2,07 – 2,10 лв. на литър. При „промяната“ цената стига до 3,40 лв. Над 50 процента увеличение! Всеки ден Кирчо и Асен ви бъркат в джоба и вадят тези пари. Същото е и при дизела: 2,07 – 2,09 лв. на литър при нас, сега 3,54 – 3,58 лв. Можем да върнем цените с един лев надолу!”, допълни Борисов.

„Мога да сваля цената на бензина веднага с един лев – отиваш на бензиностанцията, зареждаш 100 литра и ти връщат 100 лева. Цените са високи заради посредническата дейност. Чудовищен грабеж! Всеки ден ви бъркат в джоба!”, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„Булгаргаз“ получават 800 милиона кредит от държавния бюджет за покупка на газ. Тези пари ще бъдат дадени по същата схема – 240 милиона ще отидат при посредниците. И после как ще се връща този кредит? Как ще се изкарат парите да се върне?”, попита Бойко Борисов.

„Властта е нужна на Киро и Асен, за да могат да прикрият къде отиват парите. За тях е рисково да дойде друго правителство. За половин месец служебните министри навсякъде извадиха далаверите на „промяната“. Всеки ден показват какъв лъжец е Кирил Петков”, каза още той.

„Оставихме 12 милиарда резерви на „промяната“. За решаване на кризи. След тяхното управление служебният финансов министър казва, че трябва 15 милиарда на бюджета, а премиерът Гълъб Донев казва, че трябват още 6 милиарда”, уточни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети