Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за растящия дълг: Децата добре, но и внуците ли ще плащат? (ВИДЕО)

Политика

Борисов за растящия дълг: Децата добре, но и внуците ли ще плащат? (ВИДЕО)

Утре след като се закълнете, веднага искайте мораториум на дълга, заръча лидерът на ГЕРБ на депутатите

„Утре след като се закълнете, веднага искайте мораториум на дълга. Който иска да участва в това разграбване, да участва“. Това обяви пред депутати и в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че ако Ананиев е правил гафове като служебния финансов министър, е щял да бъде освободен.

Корекция: Финансовият министър явно не е разбрал, МФ пусна уточнение за пенсиите

„За да замаже този гаф вечерта, прави още по-голям сутринта. Казва че 12 млрд. ще се вдига таванът на дълга! Децата добре, но и внуците ли ще плащат? Несъмнено ще има наказателна процедура от Брюксел“, прогнозира Борисов.

Бившият премиер коментира, че той и партията му са били нарочени и омаскарени, което сега давало повод други да се радват на „промяната“.

„Такива манипулации направиха бившите ченгета, че още се радват. Промяната ще е подмяна. И по света няма да ги намерят с откраднатите пари“, смята той.

„Достатъчно сме носили отговорност, нека сега и други да я поносят. Вашата задача е да бдите над парите на данъкоплатците. Една велоалея да направят, ще го броя за 6 магистрали годишно. Но няма, толкова съм сигурен, че не могат“, каза още Борисов.

Той призова депутатите да бъдат тихи и скромни, ако им искат помощ – да я дават.

„Аз съм започвал няколко пъти от нулата. Помните какво беше след Орешарски, след Станишев. След нас всички казват, че хазната е пълна. Но инфлацията е 10% и ще изяде парите. Като ги видите, че не разбират, не бъдете надменни. Бъдете отговорни, едни нови избори ще дадат същия резултат. Ние да не сме били безгрешни, колко глупости сме направили!“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той заръча депутатите да бъдат редовни в парламента – отсъствия само при смъртен случай, сватба и развод.

„Никакви отсъствия, толкова искахте да сте депутати. Желая ви успех“, каза им Борисов, който обясни, че е решил да не е депутат, за да не излезе, че иска имунитет.

„По-позорен резултат от този на БСП в историята няма. ДБ с 6% разпределят постове. ИТН от фаворит станаха на барабана малката пръчка. Те сега се държат като спечелили избори. Единственото, което имат повече от нас, е самочувствие. На базата на какво обаче? Ние не знаем! Затова вашата роля в парламента ще е много важна“, каза той.

Борисов коментира защо според него министрите на Радев дават предложения за пенсиите, при условие, че до дни трябва да има редовно правителство.

„Румен Радев много добре го познавам. През първата година той работи добре и с нашето правителство. Но появят ли се сериозни проблеми – като например коронавируса – бърза да се разграничава, за да си запази ореола“, каза лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати