Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Политическите ни опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания, губим по 20 млн. на ден (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Политическите ни опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания, губим по 20 млн. на ден (ВИДЕО)

Борисов: Политическите ни опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания, губим по 20 млн. на ден (ВИДЕО) - Tribune.bg

Още сега от служебния кабинет да обявят търг за 10-годишни доставки на втечнен газ, каза още лидерът на ГЕРБ след среща на Изпълнителното бюро на партията

"Писмата на Булгаргаз" показват пълен провал.  По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Факт е, че от „Газпром „и от „Лукойл” българите губят по 20 млн. лв. на ден". Това заяви Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

 "Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку -  договорени са на 180 евроцена, ние го договорихме на 30 евроцена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме, и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана", допълни той.

Той призова в новото НС да се внесе 100% диверсификация и независимост от "Газпром". Според него това ще стане с търг за 10-годишни доставки на втечнен газ, за да има повече предвидимост и устойчивост на цените.

„Затова аз декларативно се обръщам към колегите от другите партии - всеки, който е готов да подпише първите документи за диверсификация , става наш съюзник. Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% за диверсификация на газ от "Газпром", като доставките са за над 10 години.  

Втори закон - таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Да спрем грабежа на хората.

Трето, втората част на ескадрилата Ф-16. Ние или ще модернизираме ВВС с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят.

Четвърто-  100% диверсификации на руското ядрено гориво.

Пето-  Да спрат да  издевателствата с цената на тока.

Шесто- Съдебна реформа. От директно излъченото предаване по Дарик радио, разбрахме, че съдебната реформа за тях е вид бухалка. Ние сме готови на разговори по тази тема, ако решат да правят истинска съдебна реформа”, заяви Борисов.

Делян Добрев бе категоричен, че правителството работи за Газпром и Лукойл".

"Българското общество плаща 10 млн. лева повече на ден за газ заради руските посредници и 10 млн. повече за гориво отново заради руските посредници. Правителство, което се прави евроатлантическо, излиза, че работи за „Газпром” и „Лукойл”. Никога в историята на България те не са печелили толкова, колкото сега. Разликата за една година заради посредниците е в размер на 3,5 млрд. за „Газпром” и 3,5 млрд. за „Лукойл”. Дали взимат всичките 7 млрд. или си ги делят с Кирил и Асен, това е въпрос, който вероятно никога няма да разберем", заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп