Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Кандидат-президентът е ясен, познавате го добре (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Кандидат-президентът е ясен, познавате го добре (ВИДЕО)

Борисов изрази опасения, че иде „Радевата зима“

„Кандидат-президентът – ясен е разбира се, познавате го добре“. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варненско. „Няколко имена се спрегнаха без дори да сме говорили с тях. И вече ги „изчегъртаха“. На Даниел Вълчев му извадиха жена му какво е говорила за мен“, коментира той от солниците край Провадия.

„Този край, от който е тръгнала цивилизацията, отново остава без път и в бедност, защото Василев взе парите за магистралата, за да излъжат пенсионерите за няколко месеца“, каза той. Борисов изрази опасения, че иде „Радевата зима“.

„Видяхте ли къде е корупцията сега? Кои разнасят торбичките? Видяхме как се купуват цели партии с торби от Пламен Узунов“, коментира Борисов опитите на Кирил Петков и Асен Василев да си напазаруват партия.

Той се засмя на въпрос защо рейтингът на Румен Радев и на Кирил Петков е висок.

„Помните ли, когато лицето Радев казваше, че няма инвестиции, защото има корупция? И гледайте сега – диктаторът Радев управлява, а БНБ съобщава за рекорден срив на чуждите инвестиции. И то 64% за няколко месеца. Привлечен дялов капитал – отрицателен. Единственият диктатор в България се казва Румен Радев. Обаче не медиите това не им е интересно“, заяви Борисов и даде пример с действията на шефа на НАП, който продава на малоимотен фирмата си с дългове, а в момента – като шеф на НАП дори го издирва, за да се издължи.

Бившият премиер се позова на последните социологически проучвания, които отново извеждат партията убедително на първото място.

„Направиха се много глупости, за да могат да броят гласовете както искат. И сега се разнасят флашки“, категоричен е Борисов. „И отново кой не беше в изолация в предишния парламент? Всички искаме това да приключи. Трябва следващото правителство да вземе важни решения за Албания и Северна Македония. Катастрофата и видна и след тези избори, вече трябва да се прояви отговорност“, подчерта той.

Според лидера на ГЕРБ влизането в еврозоната вече е мираж. Очаква и промени в кредитния рейтинг на държавата.

„Необезпечени харчове и избори след избори. Изпълнихме най-сериозните опасения на Fitch и Standard and Poor’s. … Хърватия ще влезе в еврозоната – много се радвам за тях. Но ние се отклонихме. Коя държава с евро е по-зле от България? Това значи никога да не те оставят да паднеш! Като Гърция. Всички инвеститори работят в евро. Искахме да „играем в Шампионската лига“ и бяхме завели страната там“, твърди Борисов.

„Какво му доработват на Плана за възстановяване 5 месеца? Всичко е в името на един човек. Радев и след него потоп. Другите държави ползват милиарди. При нас се чудят как да вземат едно бюро от Гешев и да го дадат на Янаки Стоилов“, каза още лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати