Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Кирил Петков е последният, който може да говори за отделни разговори с депутати - той пазаруваше от ИТН (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Кирил Петков е последният, който може да говори за отделни разговори с депутати - той пазаруваше от ИТН (ВИДЕО)

Борисов: Кирил Петков е последният, който може да говори за отделни разговори с депутати - той пазаруваше от ИТН (ВИДЕО) - Tribune.bg

„16-те точки на ПП вече не са 16, някои вече са изпълнени. Но има една фатална 13-та точка в техните, която казва: до 3% дефицит. Тоест, те вече трябва да режат. Животът не е само пенсии, животът си върви. Едни искат стадиони, други асфалт, трети - детски градини“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Пловдив.

Президентът прави добре, че ги оставя да се наговорят. Петков днес каза, че били против самолетите, защото искали тунел под Петрохан. Отбранителните способности, особено по време на война, са важни. Светът върви към война, те говорят, че ще правят тунели.

Къде са им парите в бюджета за обещаните магистрали, за мостове, попита Борисов.

Кирил Петков е последният, който може да говори за отделни разговори с депутати - той пазаруваше депутатите на ИТН, непрозрачно и без камери. Ние сме искали публичност винаги, каза още лидерът на ГЕРБ.

Народът иска да има правителство, ние също - армади от военни кораби са в Англия, на Запорожие се бият всеки ден до централата, ние трябва да мислим и за армията. Помня през 2009 г. първо исках да направим инфраструктурата, искаме добър пакет за хората през зимата, но когато има парламент, той може да реши всеки проблем. Ако няма парламент, това не може да се случи, затова трябва търпеливо и без его да видим къде може да се случи това.

Разбрах, че приятел от службите поискал да го подкрепим без да влезем в правителство - ако ги подкрепим, на другия ден ще ги свалим. Ние не сме Слави Трифонов, и като се хващаме за нещо, се хващаме стабилно. Затова настояваме да се направи един КСНС при президента, за да се чуе коя партия в кой мандат ще подкрепи. Той е мъдър човек, затова оставя време да се уталожат емоциите, и да се водят разговори.

ПП да обяснят как си представят 3% дефицит и бюджет на -7 милиарда. Кой не иска да увеличи заплатите и всичко за бизнеса, но това са реалностите.

На срещата във вторник ще отидат сериозни хора и ще разговаряме. За 4 години Асен Василев направи 4 бюджета, и нито един не работи. Неговата заместничка направи сега бюджет, и пак е недоволен. Защо не е сложил с 20% повече пенсии?, попита още Борисов. Къде са им милиардите и инвеститорите, с ББР какво става, с язовирите, със завода за електромобили в Ловеч?

Оптимист съм за съставянето на правителство, Радев също е ангажиран, защото иначе на него се пада основната тежест на кризата през зимата, завърши Борисов. Срокът за съставяне на правителство зависи от волята на всички. ГЕРБ има 67 депутати, не може да се направи стабилно правителство. Народът ни притиска и иска да им се решават проблемите.

ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет на Пловдив на предстоящите местни избори, Зико направи много неща, но умората и износването са факт, допълни лидерът на ГЕРБ.

Бойко БорисовБойко Борисов

Бойко БорисовБойко Борисов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети