Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Консултативен съвет при Радев, трябва да има редовно правителство (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов: Консултативен съвет при Радев, трябва да има редовно правителство (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Консултативен съвет при Радев, трябва да има редовно правителство (ВИДЕО) - Tribune.bg

„Много съм щастлив, че ЕС и НАТО бяха подкрепени от огромно мнозинство. 177 „За“ за Еврозоната. Четворна коалиция за европейското бъдеще на България. ПП не участват в правна комисия. Военна помощ за Украйна  - огромно мнозинство. 175 бяха „За“ - ГЕРБ, ПП, ДБ и Български възход. Против - коалицията „Възраждане“ - БСП. Втората част на ескадрилата F-16, която ни дава право на участие с едно от най-модерното въоръжение, също огромна подкрепа. От ПП са 33, които подкрепят от общо 53. И въпреки това коалицията е огромна", заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.  

„Много са ми интересни десните, демократичните, всички които живееха с илюзиите, че ПП са една продемократична партия. Отново коалицията ПП начело с Асен Василев, Възраждане и БСП срещу нас“, заяви лидерът на ГЕРБ по повод гласуванията през последната седмица за отпускане на военна помощ за Украйна, както и за закупуване на нови бойни самолети.

Десислава Атанасова допълни, че от ПП „въздържал се“ за бойните самолети гласуват Бойко Рашков – бореца с мафията и задкулисието, Венко Сабрутев, Калина Константинова, Радостин Василев и депутатът Христо, а Асен Василев гласува против.

Образува се антикорупционна коалиция - ГЕРБ, БСП, ДПС, ДБ, БВ, които приеха в правна комисия и двата закона на ПП и на Министерския съвет. Огромна антикорупционна коалиция. Тук буди недоумение - ПП не участват в правна комисия по техния закон, а в комисията за МВР г-н Петков предлага да не се разглежда изобщо.

Борисов отчете и останалите законопроекти на внесени от ГЕРБ за компенсация на бизнеса и битовите потребители за високите цени на енергията, ясно решение за влизане в еврозоната и много други, които са част от плана за справяне с кризите на ГЕРБ.

По повод хартиената бюлетина, Борисов заяви, че тя има своите пороци и припомни жалба на ДБ за съмнения за манипулация, неща които от ГЕРБ говорят от дълго време. „ДБ казват, че не вярват на машините, не вярваме и ние“, допълни Борисов припомняйки жалбата на „Демократична България“ до ВАС. Лидерът на ГЕРБ припомни, че искането за връщане на хартиената бюлетина е внесено от бившия коалиционен партньор на ПП – БСП, нещо което Андрей Гюров от „промяната“ пропуска.

„Защо ходихме да купим машините на Мадуро, като в България IT сектора е най-развит, имаме огромни възможности, защо не се пусна конкурс за българска машина. Касовите апарати са български, а те са в пъти по-сложни. Народа не вярва на машините, хартията има пороци, затова смятаме, че смесеното гласуване е добро докато се върне доверието. Гласуването по интернет е много хубаво, но няма как да стане без Агенция по киберсигурност. Пощите бяха хакнати, руски хакери ни атакуваха, кой ще гарантира вота“, запита още Борисов.

„Дали ще има редовно правителство с първи, втори или трети мандат, трябва да се изговори и при президента, за да се знае, че третия ще бъде реализиран. Само преди няколко месеца Асен Василев направи четири бюджета и все не му стига. Защо да го прави служебно правителство, когато няма отговорен парламент. Къде виждат растеж, в кое? Че сме дали маса пари за руски газ, да продадем за 2 евро азерски газ, че втория кораб разтоварва във Франция, а ние отново ползваме руски газ. Трябва да има ясен отчет на енергийния министър дали ние умишлено в полза на други държави не сме си разтоварили слотовете и пак ползваме руски газ“, заяви Борисов и припомни, че от ГЕРБ отдавна са говорили по тази тема. По думите му „Булгаргаз“ на практика е фалирал, нещо което Гърция и Турция никога не биха го допуснали.

„Те дори признават, че нарочно не са подписали, защото ще дойде служебно правителство. С кои очи ще искате служебно правителство да прави бюджета и сега милиарди се харчат заради тях. Защо не се резервира капацитет. Единият вариант е, че сте некомпетентни, а вторият, че работите в полза на други държави“, допълни Борисов и заяви, че тези въпроси ще бъдат зададени в Народното събрание и ще иска да се знае кой е отговорен.

По повод предстоящата среща с ПП, Борисов заяви че няма против да се провеждат на експертно ниво, като на нея ще присъстват Десислава Атанасова, Деница Сачева, Кирил Ананиев, Радомир Чолаков и Делян Добрев.

Борисов подчерта отново, че не само заради кризата у нас, а и заради войната България трябва да има редовно правителство и редовен парламент. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че трябва да се свика КСНС при Радев, да се съберат партиите и да кажат всичките си искания, а президентът от своя страна да помисли на кого евентуално ще даде третия мандат.

„Избягвам да говоря по темата за ареста ми. Видяхте какво пише, на всяка цена да бъда арестуван. Моята съдба Господ ми я начерта, имам прекрасна внучка и не се случи най-лошото. Ако се беше случило нямаше да има пощада за всички, за щастие имам прекрасна внучка. Затова поставям хората пред всичко“, заяви Борисов.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети