Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: На КСНС беше предложен предизборен подарък за БСП (ОБНОВЕНА)

Политика

Борисов: На КСНС беше предложен предизборен подарък за БСП (ОБНОВЕНА)

Снимка:

Нямаше как да приемем, последваха преразкази, които не отговарят на истината

Премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев на извънреден брифинг в Министерски съвет.

„Не очаквах такова поведение по време на КСНС. Изписаха се неща, които ако не бях там, нямаше да повярвам. Ние най-добронамерено отидохме. Излязоха с преразкази на казаното, които не съответстват на истината. Това, което се предложи, беше предизборен подарък за БСП“, категоричен беше Борисов.

Той заподозря, че изчетеното от Радев е писано от Иво Христов.

„Нито един не си спомням да е одобрил това, което пишеше. Взех думата и обясних. Надявам се, че всички да са ме разбрали. Преразказът не ми харесва. Искам да го преразкажа от наша гледна точка“, заяви премиерът.

Тръгнал си радушен от президентството, а последвалия обрат в поведението на президента си обяснява с това, че някой влизал при държавния глава после и му говорел.

„В толкова добро настроение си тръгнах, бяхме толкова радушни с президента. Явно като ние си тръгнем, някой ходи и говори нещо“, заяви Борисов.

„Още с влизането си г-жа Нинова заяви, че се крадели по 10 млрд. лева на година. Попитах я откъде я взе тази цифра като 5,1 млрд. лева са капиталовите разходи за тази година. Tя заяви, че „някъде в Европа се говори". Дори аз не бих си позволил да кажа, че те са крали по 10 млрд. лева в техните управления”, разказа Борисов.

Сидеров и Марешки поискали да се говори за приватизацията, но това било отхвърлено.

„Нинова каза, че съм ѝ предложил да отиде да пита в Румъния за г-жа Кьовеши. Най-колегиално ѝ казах да провери, ние не сме гласували - взе се решение новият европарламент да се произнесе за европейския прокурор“, обясни друго несъответствие между говорено и преразказано след КСНС Борисов.

„Къде всъщност е заровено кучето? Да има нов закон за КПКОНПИ и шефът да се назначава от президента. Като видях как се споглеждат Иво Христов и Корнелия, ми стана ясно кой е писал предложенията“, коментира той.  


Коментари (2)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК УУУ БРЕ АНОНИМНИ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ.... КОФТИ МУ Е НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА" И ШАЙКАТА МУ...
08.04.2019 19:49 / Отговор
6762 Меко казано,мисля че си идиот
08.04.2019 20:03

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема