Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Без консенсус и без право на въпроси – Радев излезе сам на брифинг след КСНС

Политика

Без консенсус и без право на въпроси – Радев излезе сам на брифинг след КСНС

Без консенсус и без право на въпроси – Радев излезе сам на брифинг след КСНС - Tribune.bg
Снимка:

Президентът не даде обяснения за твърденията, че той също е придобил апартаменти на нереални цени

Без консенсус приключи днешното заседание на Консултативният съвет по национална сигурност. След близо 4 часа заседание, държавният глава излезе сам на брифинг в президентството. Той подробно се оплака как идеите му не са били взети сериозно, благодари за вниманието и се оттегли.

„Нямах намерение да свиквам този КСНС. Помните, че преди година и половина изразих ясно своите резерви, предложих ясни принципни механизми, които бяха отхвърлени от управляващото мнозинство. Наложих вето на антикорупционния закон. До момента обаче срещам съпротива. Предупредих, че ако това не се случи, разпадът ще продължи. Предупредих и политическите партии да се чистят от корумпирани кадри, ако искат да се видят на политическия хоризонт”, отбеляза на пресконференцията държавният глава.

Според него случаят с „Апартаментгейт” ясно показвал, че има криза на държавността и този проблем касае националната сигурност.

„Докладът, които изисках за КПКОНПИ разкрива неефективността на тази комисия”, категоричен беше президентът, който след финалните си думи побърза да се оттегли.

Журналистите нямаха право да отправят питания към Радев. А такива имаше на фона на информациите, че той самият е успял през годините да се сдобие с евтини имоти.

„Висши политици и магистрати, които са били цял живот на държавна заплата не се срамуват да демонстрират необясним за гражданите лукс. Всичко това знаете на фона на обидно, унизително ниски пенсии и минимална работна заплата“, заяви парадоксално държавният глава.

Иначе той призова гражданите към „нетърпимост и непримиримост към всички прояви на корупцията и към бездействието на държавните институции“.

КСНС не се беше провеждал точно година. До днешното заседание се стигна след призив на Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БKП-2_ГРЕБ и ЧУК Е*БАВА ИМ МАЙКАТА НА КРАДЦИТЕ ПРЕЗИДЕНТА.....
08.04.2019 21:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати