Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов на турската граница: Тази артерия на ЕС трябва да работи

Политика

Борисов на турската граница: Тази артерия на ЕС трябва да работи

Борисов на турската граница: Тази артерия на ЕС трябва да работи - Tribune.bg
Снимка:

Тази артерия на ЕС трябва да работи – това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес посети ГКПП „Капитан Андреево“. Той заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов провериха ситуацията на границата с Турция. Премиерът разговаря и с представители на турската страна и благодари на президента Реджеп Ердоган и на посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок, че отново се движат ТИР-ове.

„Точно това КПП трябва да продължи да работи. Това е най-големият гранично контролно-пропускателен пункт в Европа“, подчерта премиерът, който отново предложи, ако се наложи, товарите да се претоварват на български камиони, за да се пренася стоката по-бързо.

Валията на Одрин подчерта, че Анкара е готова винаги да си сътрудничи с българската страна.

„Отношения между България и Турция са скъпи и приятелски. Приятелството между Вас и г-н Ердоган, нашият президент, рефлектира върху всички наши връзки“, заяви валията на Одрин Екрем Джаналп пред премиера Борисов. Джаналп също отчете важността на „Капитан Андреево“ и го определи като втория най-голям граничен пункт в света. „Благодарение на връзките помежду ни ние много добре се справяме с този пункт, а затова, че работим на 24-часова смяна, приключихме с опашките от тировете“, подчерта валията на Одрин.

„Зеленият коридор за камионите трябва да стои отворен. Мислим и за европейските, но да помислим първо за българските тираджии“, категоричен бе премиерът.

„Ние работим за това, хората да ходят на работа, да изкарват пари. Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока“, каза още Борисов.

По време на инспекцията на премиера Борисов стана ясно, че буферният паркинг за тирове на бившето военно летище „Узунджово“ функционира добре. Представители на превозвачите благодариха на премиера, че за пореден път след намесата му, проблемите са разрешени.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети