Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов предлага български камиони да пренасят стоките за Турция

Политика

Борисов предлага български камиони да пренасят стоките за Турция

Снимка:

Премиерът инспектира летище Узунджово – от утре то става буферен паркинг за ТИР-ове

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектират старото летище край Хасково, което трябва да стане паркинг за ТИР-ове.

Летище Узунджово трябва до утре да е превърнато в паркинг за тежкотоварни автомобили. Причината е, че трафикът към Турция е изключително натоварен.

„Над 400 тира повече са минали спрямо предишния ден. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-голямо КПП между Европа и трета държава“, поясни премиерът Борисов.

Той подчерта, че се обсъждат с турските ни партньори различни варианти и че най-важно е да продължат движението на стоки.

„Жизнено важно е фирмите не само да работят, а и тези, които работят, да си плащат данъците, за да можем да компенсираме например хората от туристическия бранш“, допълни премиерът.

Борисов подчерта, че икономическите мерки са силни, докато има постъпления в бюджета, а вече има спад.  Той посочи, че в бюджета от осигуровки вместо 500 млн. са постъпили 150 млн. лв.

„За Турция само България е сигурна. Ще предложим колегите да претоварват стоките и те да отиват в Турция, за да съкратим времето максимално“, поясни премиерът.

Причината са мерките, въведени от Турция. Анкара въведе ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Турция счита само България за сигурна страна и не иска българските шофьори да стоят под 14-дневна карантина.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още