Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов предлага български камиони да пренасят стоките за Турция

Политика

Борисов предлага български камиони да пренасят стоките за Турция

Борисов предлага български камиони да пренасят стоките за Турция - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът инспектира летище Узунджово – от утре то става буферен паркинг за ТИР-ове

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектират старото летище край Хасково, което трябва да стане паркинг за ТИР-ове.

Летище Узунджово трябва до утре да е превърнато в паркинг за тежкотоварни автомобили. Причината е, че трафикът към Турция е изключително натоварен.

„Над 400 тира повече са минали спрямо предишния ден. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-голямо КПП между Европа и трета държава“, поясни премиерът Борисов.

Той подчерта, че се обсъждат с турските ни партньори различни варианти и че най-важно е да продължат движението на стоки.

„Жизнено важно е фирмите не само да работят, а и тези, които работят, да си плащат данъците, за да можем да компенсираме например хората от туристическия бранш“, допълни премиерът.

Борисов подчерта, че икономическите мерки са силни, докато има постъпления в бюджета, а вече има спад.  Той посочи, че в бюджета от осигуровки вместо 500 млн. са постъпили 150 млн. лв.

„За Турция само България е сигурна. Ще предложим колегите да претоварват стоките и те да отиват в Турция, за да съкратим времето максимално“, поясни премиерът.

Причината са мерките, въведени от Турция. Анкара въведе ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Турция счита само България за сигурна страна и не иска българските шофьори да стоят под 14-дневна карантина.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети