Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Нашата листа е по-добра от всяка друга – успели, млади, знаещи хора (ОБНОВЕНА)

Политика

Борисов: Нашата листа е по-добра от всяка друга – успели, млади, знаещи хора (ОБНОВЕНА)

Борисов: Нашата листа е по-добра от всяка друга – успели, млади, знаещи хора (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът се обяви категорично срещу езика на омразата

„Нямам съмнения, че тази листа е по-добро от всяка друга – успели, млади, знаещи хора.“ Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след представянето на листата на партията за предстоящите избори за Европейски парламент (ЕП).

Борисов заяви, че не иска да говори за опонентите на партията в ляво, не му били интересни. „Нагледал съм се, наслушал съм се на всякакви кампании“, каза той. „По ме е яд за тези в дясно. Борят се за един, двама депутати и цялата им кампания ще е срещу нас. Те не се борят с БСП. Задачата им е да рушат нашия съюз и ще върнат БСП на власт. Не знам там дали се питат този въпрос. То е ясно“, отсече Бойко Борисов.

„Забранявам ви да говорите с омраза. Да говорим на хората, че когато грешим си понасяме отговорности и си взимаме бележка. Който не работи, не греши. Говорете внимателно и с гордост за свършената работа. Като гледам водачите и листите на другите, те по никоя тема няма компетентност. Те няма да говорят по темите, а ще ви връщат по теми, които нямат общо с Европа. Аз съм оптимист за Европа, по-скоро са популисти – приказват много, а като дойде дума за еврофондове, си искат Европа. Това, което виждаме в Лондон, не би трябвало да го коментираме на глас. Ще има тежък Брекзит, предупредих отдавна, с тежки последици и за финансирането на ЕС. Свършат ли парите, започват кавгите“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Удариха ни лошо, понесохме шамарите, искам от тук да излезем силни и обединени, с ясното съзнание, че сме длъжни да не допуснем тези ретроградни сили“, допълни Борисов.

Той припомни на актива на партията, събран в НДК, азбучната истина, че изборите за Европейски парламент винаги са минавали под мотото, че Брюксел е далече, а избираме скъпо платени чиновници. „За пакета „Мобилност“ – след месеци работи, протести, митинги и накрая… Двама не отиват на гласуване. Трима, но с два гласа тази драма щеше да приключи. Българи отрязаха главата на транспортния бранш. Важно ли е?“, попита Борисов.

„Успех на всички, с ум, с толерантност. Бих искал да помоля българите да гласуват за нас. Не сме идеални, но по-добри няма!“, допълни Борисов.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Дорина Петрова Това е най-смисленото изказване на политика наши дни!
Вие сте не само политик, но и държавник, г-н Борисов!
31.03.2019 15:51 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати