Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ представя кандидатите си в евролистата

Политика

ГЕРБ представя кандидатите си в евролистата

ГЕРБ представя кандидатите си в евролистата - Tribune.bg
Снимка:

До момента са ясни имената на Александър Йорданов и Илия Лазаров от СДС

Днес ГЕРБ ще представи кандидатите си в листата за предстоящите избори за Европейски парламент (ЕП), които ще се проведат на 26 май.

ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа. Това стана след призива на лидера на ЕНП Жозеф Дол всички партии от десния спектър у нас, които са членове на ЕНП, да се обединят и излязат единни на вота за Европейски парламент.

Александър Йорданов и Илия Лазаров са предложените от СДС кандидати за депутати в предстоящите избори. В общата листа на ГЕРБ и СДС са включени двама кандидати, като единият е на 6-то място. Там ще е името на Александър Йорданов, стана ясно преди дни, когато двете партии се събраха на разговори и подписаха споразумение за общото си явяване на евровота. Главният секретар на СДС Лазаров ще заеме последното място в листата.

„Нашата непосредствена цел е да изпратим максимален брой депутати от България в ЕНП, която за нас е гарант за съхраняването на духа и ценностите на Европа“, гласи основният фокус на работа в предстоящите избори. Под документа подписите си сложиха премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов.

"Задължително трябва да имаме поне 6 евродепутати, като по всеобщо мнение 7 души също е напълно реалистична прогноза. Защо да нямаме и 8?". Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов вчера.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети