Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов настоя за яснота и контактни групи преди Радев да е връчил мандата (ВИДЕО)

Политика

Борисов настоя за яснота и контактни групи преди Радев да е връчил мандата (ВИДЕО)

„Единственият начин да има правителство е да има контактни групи преди президентът Радев да връчи мандата, трябва да сме се разбрали, че ще стане с втория или третия мандат”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си в Широка лъка.

Според Борисов трябва да е ясно колко ще са приоритетите, какъв ще е хоризонтът на правителството - може да е до май, посочи той. 

Бойко Борисов: ГЕРБ внася проектозакон за намаляване цените на горивата (ВИДЕО)

„Не стане ли по този начин, няма да стане нито с първия, нито с втория, нито с десетия мандат. Сядаме и решаваме как ще изглежда, после могат да се провеждат всякакъв вид консултации”, каза още лидерът на партията - победител на изборите.

„Чудят се как Радев да го вкарат в играта от страната на лошите. Ние с Радев сме най-големите противници, тези (ПП – бел. ред) не са. Той е учил за президент, не да прави правителства. За какво ходихме на избори”, попита Борисов и призова: „Нека се съберем, контактните групи и да се разберем ще има ли правителство, кой ще е премиер”.

„Аз съм склонен на всичко, което ще донесе спокойствие на българите. И ще спрем да се оправдаваме с Радев. Че му натрисаме бюджета. Той е виновен, че доведе Киро и Асен, че направи така, че политическите партии да се ненавиждат. Но в случая как да го обвиня, че не иска да направи бюджет. На мен не ми се е обаждал по никаква тема”, каза лидерът на ГЕРБ.

Относно законопроекта за намаляване на цената на бензина с 1 лева, Борисов уточни: В парламента ще вкараме един проектозакон, който да звучи като Закон срещу свръхпечалбата, които се получават от руските компании. Борисов уточни, че начинът, по който ще стане, ще касае не само физическите лица, а и бизнеса. Възможността ще се осигури и чрез Фонда за енергийна сигурност.

„Убеден съм, че ДБ ще искат да измият срама, че наблюдаваха как Кирил и Асен източиха над 7 милиарда в посока „Газпром”. И съм убеден, че те ще са първите, които ще се включат срещу тази несправедливост - срещу свръхпечалбата, която Кирил и Асен препират чрез дерогацията. Убеден съм, че „Да, България” ще се приобщи. Убеден съм, че и другите партии ще се. Така че анонсираме го, утре го внасят. Даже, ако намерите желаещи, внесете го от повече парламентарни групи. Това е за българите”, обърна се към Делян Добрев лидерът на ГЕРБ.

Борисов е в Широка лъка, където присъства на освещаването на обновеното килийно училище.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети