Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Националните каузи вече са спечелени, отстояваме авторитета на България пред света

Политика

Борисов: Националните каузи вече са спечелени, отстояваме авторитета на България пред света

Борисов: Националните каузи вече са спечелени, отстояваме авторитета на България пред света - Tribune.bg
Снимка:

Саможертвата на нашите възрожденци никога няма да бъде забравена, пише премиерът

Премиерът Бойко Борисов публикува обращение към българския народ по случай 3-ти март.

„Уважаеми сънародници, Честит Трети март! В деня на Националния ни празник се прекланяме пред подвига на всички герои, които се бориха и постигнаха свободата на България. Почитаме паметта на нашите предци и поколения наред пазим яркия спомен за делото им, което е извор на национална гордост и чувство за дълг и отговорност към България. Саможертвата на нашите възрожденци никога няма да бъде забравена, защото носи в себе си българския дух, който е несломим и не спира да намира нови проявления на своята сила и непреходност.

Поколения българи се бориха, за да си върнем свободата, независимостта, държавността, да заемем достойно място сред развитите демократични държави. Днес, когато тези национални каузи са спечелени, продължаваме да отстояваме авторитета на България пред света. Няма как да не се чувстваме горди с постигнатото от всички нас заедно, когато виждаме уважението и признанието на нашите външнополитически партньори. Вековете чуждо управление са далеч в миналото и българската дума вече не само се чува, но се търси и цени.

Идеалите на Възраждането са надградени със 141-годишните опит и мъдрост на българската нация. Днес съм убеден, че трябва да сме повече оптимисти, защото реалните резултати от постигнатото са видими и имам вярата, че ще продължим да ги надграждаме заедно като народ. Защото неведнъж сме показали, че умеем да сме единни, особено пред трудностите. Защото можем да сме пример за етническа толерантност и знаем как да живеем в разбирателство. И най-вече защото ценим мира и просперитета.

Бъдете живи и здрави и нека бъдем горди, че сме българи.

Честит празник!“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Правнучка на опълченец и революционер Аз не желая българския Министър-председател да ме поздравява дистанционно от мрежата. Искам да бъде сред народа, а не да се крие. Позор за България е той и олигархията около него!
03.03.2019 11:28 / Отговор
ИСТИНАТА Поклон пред пра дядо ви. Това, че сте пра внучка на опълченец и революционер е чест, но не парадирай-те и не злоупотребявайте с роднинските си връзки! А вие коя сте? ББ е министър председател и има твърде много задължения и отговорности. Способна ли сте и вие да носите тази голяма отговорност за цяла държава? Той няма от какво да се срамува, защото постави държавата над личният си живот.
03.03.2019 19:12 / Отговор
ИСТИНАТА Госпожо пра внучката, срамът е за вас? ББ не е на повикване. Само комунистическата партия има време да бъдат екскурзианти и по СПА, вместо да са в НС, където се предлагат и гласуват законите. Това е тяхното задължение, за което им се получават заплатите си от българските данъкоплатци. Срамът е за вас, тъй като вероятно не сте запозната със задълженията на депутатите. Олигархията е създадена от комунистите. СОЦА и Чернобил добре ви е обучил. Щяхте ли да си позволите същото изказване към Живков? Съмнявам се? Много ви е изостанал чипът във времето. Сменете си го!
03.03.2019 19:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети