Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Не искаме коалиция с ПП, а работа за държавата, контактните групи могат да постигнат решение

Политика

Борисов: Не искаме коалиция с ПП, а работа за държавата, контактните групи могат да постигнат решение

Бойко Борисов е на посещение във Варна. Той благодари на хората, че отново са подкрепили ГЕРБ на изборите.

„От всичко, което сътвориха това им е най-добрият вариант, да са опозиция, и абсолютно ги разбирам. Само да кажа, че или не са ни разбрали, или се правят, че са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата".

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на „Продължаваме промяната”. „Нашата контактна група е от хора, които са се доказали. Ние имаме само двама членове, като предложихме и на другите партии да излъчат членове”, допълни той.

Той бе категоричен, че коалицията на ПП, ДБ и БСП се е разрушила, защото не са могли да си разделят парите, а не заради ГЕРБ.

„Днес виждам теми по които контактните групи могат да постигнат решение. Ако влезем така разделени и в парламента, как ще работим за държавата?”, запита Борисов и обобщи, че народът е показал, че иска партиите да работят заедно.

„Първата и най-важна тема за нас е войната в Украйна, която чука на вратата ни. Не чух Петков и Василев да казват, че трябва да изпратим оръжие на Украйна, има двуличие по тази тема”, допълни Борисов.

Той заяви, че другата важна тема е диверсификация на България.

„Виждате  думите на Ердоган към Гърция, че може да ги посети нощем. Ние трябва да имаме много бързо правителство и парламент в тази ситуация, а ПП избягаха от тази тема”, каза още той.

"Аз съм против да се сатанизират хора, медии или този или онзи, защото там работят български журналисти. Сиреч - поуките трябва да са за всички така Борисов коментира действията на Костадин Костадинов, който изгони от брифинг на партията си журналисти от „Дневник”.

Запитан дали ГЕРБ е склонна на бъдеща коалиция с ДПС, той отговори:

„ДПС е партия, която във всичките неща, които изброиха днес ПП-тата, ще ги подкрепи. Те са и за хората, и за НАТО, и за ЕС. И като ги подкрепи това коалиция ли ще бъде”, попита лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че ГЕРБ могат да направят коалиция само със сестрински партии от евроатлантическя блок.

„Нашата контактна група ще отиде при всички, ще отиде и при ДПС”, допълни Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети