Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Не съм казвал, че се отказваме от Шенген

Политика

Борисов: Не съм казвал, че се отказваме от Шенген

Снимка:

Премиерът иска ново околовръстно заради инвеститорите

„Трябва да направим околовръстен път, който да свърже от двете страни Божурище, обикаляйки града, и да го свържем с магистралата за Сърбия, защото всичко отива на Запад и съответно към западната и източната тангента, „Марица“, „Тракия“, за Азия и морето“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалното откриване на нов логистичен център на „Юск Бул“ ЕООД, който се намира в Икономическата зона София – Божурище.

„Инвестициите в този регион са огромни, има стотици работници, добре платени“, заяви Борисов. Той изтъкна, че ще се работи по нов проект за околовръстен път, който да отговори на сериозния инвеститорки интерес към индустриалната зона, да обезпечи засиления трафик и да създаде повече удобство за живеещите в района граждани. Ще направя всичко възможно да ускорим максимално всички процедури и ще гледаме да осигурим пари в новия бюджет“, добави министър-председателят.

Той бе категоричен, че днес у нас се прави икономика, заводи, хиляди ТИР-ове с продукция напускат България, затова и износът ни е най-голям за всички времена.

„Не съм казвал, че сме се отказвали влизането от Шенген. То е важно както за репутацията на България, така и за облекчения режим при пътуване на българските граждани. Единствената страна, която усилено е против влизането ни в Шенген е Холандия и го прави от егоистична гледна точка“, подчерта Борисов.

Министър-председателят заяви още, че по време на разговор със своите западни партньори е заявил, след като ни искат в Шенген, да ни подкрепят, а не всеки, който дойде у нас да заявява на думи, че ни иска в Шенгенството простанство, но нищо да не следва от това.

Строителството на логистичната база на Юск започна през лятото на 2017 г., когато датската компания обяви, че ще изгради в България четвъртия си в света център, от който ще снабдява магазините си в Бългapия и Pyмъния, ĸaĸтo и Зaпaднитe Бaлĸaни.

Датската компания инвестира над 100 милиoнa eвpо в бaзaтa cи в Бългaрия и щe бъдaт осигурeни 300 paбoтни меcтa. Базата включва две високи сгради с общ капацитет за 121 632 палета. Високите тела достигат 16 етажа (42,5 м), което ги прави най-високите складови помещения в България. Парцелът в индустриалната зона е върху площ от 300 дка, а застроената площ е малко над 90 хил. кв. м. Освен високите тела, базата включва и транспортен коридор, приемна зона, зона за интернет търговия, административни сгради.  


Коментари (1)

Лъжец Каза го и още как, този е такава врътка, ту с едните, ту с другите. Няма ясна проевропейска ориентация. И какво стана с еврото, нали вече.трвбесше.да сме в чакалнята
.
12.09.2019 16:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още