Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Нелегалната миграция е основен проблем на Европа – България се дава за пример в това отношение

Политика

Борисов: Нелегалната миграция е основен проблем на Европа – България се дава за пример в това отношение

Борисов: Нелегалната миграция е основен проблем на Европа – България се дава за пример в това отношение - Tribune.bg
Снимка:

България отново бе дадена за пример за справянето с нелегалната миграция. В това отношение, понеже българите забравиха какво беше, в Европа това е първи и основен проблем. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на Мюнхенската конференция по сигурността.

Споделихме своите възможности в тази сфера. Повишаване отбранителните способности на страната, новите самолети, които България закупи, реорганизацията и подготовката на армията, международните учения, които се провеждат у нас, в страната, в Черно море, имаше много интереси и за това, което направихме и по отношение на някои руски дипломати. Аз отново затвърдих позицията си, че съм против флотилия в Черно море“, разкри примери за участието си в конференцията.

По думите на министър-председателя Борисов, днес все по-ясно се поставя темата за отсъствието на Запада в горещите точки на света - Сирия, Либия, Йемен, Ирак, които са все в близост до България. Премиерът подчерта, че това не означава присъствие на Запада с военна сила. „Напротив – силата на общия ни пазар, ние имаме най-голямата икономическа мощ, за всички сме интересни да търгуват с нас. С икономическите възможности, които има Запада, може да направи така, че да има траен мир. Назовавайки проблемите с истинските имена, мисля, че може да има успех“, добави Борисов.

„Мирът и разбирателството, енергийните проекти - от една страна правят страните зависими, но в същото време се дава и възможност за работа с другите държави в региона. Така че трябва да се разграничат нещата за взаимноизгодните интереси и да се спазват европейските ценности“, каза той.

Според него България, влизайки в Зеления пакт, ще изпадне в много тежка конкуренция. „Има много сериозни теми, които да засегнем, за разлика от предишни правителства и премиери, нищо не съм скрил нито в Белия дом, нито в Брюксел. „Балкански поток“ и интерконекторът с Гърция са стратегически важни за България и затова се работят с пълна сила“, посочи още министър-председателят.

Премиерът е категоричен и че трябва да построим ядрена централа, след като имаме закупени реактори.

Той подчерта, че страната ни е уважавана и мнението ни е важно.

Светът се развива много динамично, България е във фокуса, страната ни е уважавана и търсена от всички. Нашето мнение се търси от президентите и премиерите, които сами виждате заявяват срещи“, добави Борисов.

 

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп