Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ние сме за 100% диверсификация от „Газпром”, няма да ни запушат устата с хакерски атаки (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Ние сме за 100% диверсификация от „Газпром”, няма да ни запушат устата с хакерски атаки (ВИДЕО)

Борисов: Ние сме за 100% диверсификация от Газпром, няма да ни запушат устата с хакерски атаки (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ: Снощи социалните ни мрежи бяха ударени от хакерска атака

„Снощи нашите комуникационни канали във Фейсбук бяха ударени от хакерска атака и по -скоро три публикации, касаещи ужасяващите далавери в сферата на енергетиката и посредниците, които са се намесвали при бившите управляващи". Това заяви Георг Георгиев по време на брифинг в централата на партията. „Ясно е  откъде идва атаката точно на  тези новини", поясни той.

„Още от момента на пускане на тези публикации във Фейсбук забелязваме редица атаки  от откровено неистински профили. Почти всички са взети от руска социална мрежа”, обобщи експертът на ГЕРБ по киберсигурност Зоран Рангелов.

Томислав Дончев заяви, че партия ГЕРБ не е получила отговор на нито един въпрос, зададен към бившите управляващи.

„Нямаме отговор за доставките на руски газ, чрез последици на по-скъпа цена, нямаме отговор на завишените цени на горивата. Приказките не са проблем, те са за да се разказват, но тези въпроси са важни”, подчерта той.

"Да кажат, че съм за подновяването на договора с „Газпром” е абсолютна лъжа. Нашата политика е 100 процента диверсификация от „Газпром”. Чрез хакерсикте атаки няма да ни запушат устата. Ние  не сме Северна Корея или Русия, за да бъде спрян Фейсбук”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

По думите му повод за атаката е изказването му, че след управлението на ДБ, ПП и БСП, България  е станало по-зависимо от Русия.

„БНБ през миналата седмица публикува новата си икономическа прогноза. Бюджетите с бодряшки цифри на Асен Василев не са верни. Има изтичане на финансов ресурс от икономиката на България. А същият НСИ казва накъде изтичат парите от българската икономика. С близо 2 млрд. лв. се влошава търговското салдо в сравнение с миналата година", каза Бойко Борисов.

"Както завършва сам срещу всички, това е най-новото шоу, което ще води". Така Бойко Борисов отговори на въпрос по време на пресконференция как ще коментира изявлението на Слави Трифонов от петък за референдум за президентска република. Той уточни, че Слави Трифонов разбира от музика и самият той не би го нарекъл певец от миналото, а би го поставил сред най-добрите певци на всички времена.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети