Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Никакво правителство, Петков е дезертьор

Политика

Борисов: Никакво правителство, Петков е дезертьор

Борисов: Никакво правителство, Петков е дезертьор - Tribune.bg

„Защо няма да има правителство? Защото опитвахте да обяснявате как някакви добри хора опитват да ни спасят. Никакво правителство”, заяви пред членове на ГЕРБ в Бургас лидерът на партията Бойко Борисов.

„Ако те бяха вкарали правителство, щях да намеря трима депутати, които да са ми верни и да ги подкрепя. Скъсаха проектокабинет, бегаха, хвърлиха мандата и заминаха. В такава политическа ситуация няма защо да си хабим името”, подчерта Борисов.

Той заяви, че има къса политическа памет и нарече Кирил Петков „дезертьор” заради „измислено откриване на газова връзка в Гърция”:

„Вчера Петков каза отиват да правят измислено откриване на газова връзка, която е проектирана, финансирана и наполовина готова от нас. Месеци няма е готова още. И какво каза Петков на 8 юли – „оттук натататък отговорността за доставките на газ отива при служебно правителство. Абе, дезертьор, вие дезертирате от това, което ни направихте”, каза Борисов. 

Той отправи критика: „За шест месеца една къщичка за птици не са направили, една алея. Магистрала „Тракия” е опасна за живота на хората, защото не се поддържа. Но това не им беше достатъчно, цяла предизборна кампания изградиха върху ГЕРБ. В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев и тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на АМ „Хемус”. Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина”, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че от ПП знаят за пълния си провал и че трябва бързо да избягат.

„Те знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат. Партията не ме послуша за вота на недоверие, но вие бяхте прави. След 2-3 месеца те обаче щяха да си изчезнат. Защото вижте панически какво правят - Асен Василев веднага вкарва в парламента промяна в закона за хазарта в последния момент, защото тяхното управление е причинило големи проблеми там. Остава им опорката, че ако те не управляват купища закони за правосъдна реформа ще се провалят. Тяхната реформа се свежда до това да намерят пост на Бойко Рашков. От цялата им мащабна реформа има само 3 внесени законопроекта, а само един е приет от управляващата коалиция за седем месеца”, заяви Борисов.

По думите му от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната”. „Най-тежкият въпрос за това правителство беше изборът на шеф на БНБ. Помогнахме. После Украйна – помогнахме. След това беше Северна Македония. Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да могат БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство. Все трима депутати щях да намеря”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Нека малко да се смирят. Вярно, пак се канят да правят измами с машините. Да се надяваме, че този път ще сме по-бдителни”, продължи той. 

Борисов беше категоричен, че няма да вземе втория мандат, а за трети няма с кого да преговаря.

„Ние имаме решение на конгреса на партията с БСП да не преговаряме“.

„Христо Иванов казва, че няма да говори с ГЕРБ, тогава с кой ще прави, огъна се, ще си търси други приятели. Той каза, че ще сяда на една маса с ПП и ИТН. А за капак на всичко Петков му заби за меките китки”, коментира Борисов.

Той добави, че на предстоящи избори ГЕРБ трябва да победи с 8% разлика, за да „не могат да играят с машините”. 

Борисов увери, че ГЕРБ подава ръка на всички и няма реваншизъм, но откъде е дошла тази злоба и желание за изчегъртване.

Той попита Радев как ще оправим държавата оттук нататък: 

„Румен Радев причини много щети, той донесе тези хора. Животът ще му го върне. Как ще оправим държавата? Само мога да му пожелая успех. Радев издигна тези момченца, направи им партия и те съсипаха страната”, коментира той и се обърна към Кирил Петков:

„Внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 59 депутата, за да няма опорки. Сиреч, да не върне служебното правителство руския газ. Напишете 2 реда проектозакон и тогава разпуснете Народното събрание”, призова лидерът на ГЕРБ.

По думите му и сега, ако ГЕРБ иска, може да направи правителство с ИТН, но това няма да е работещо.

Той предупреди, че ако войната в Украйна и санкциите продължат е много вероятно  Европа да остане без газ.

„Това ще доведе до минимум 5% рецесия в Германия, а нейната икономика е свързана с френската и европейската. Сигурно у нас тя рецесията ще е 20 на сто. Чакат ни много трудни времена. Няма сигурност, няма приходи. Като няма приходи, каква политика ще правят? Ние им оставихме пари, а те ги раздадоха. А ние откъде ще вземем пари догодина”, попита Борисов.

В началото на срещата със симпатизантите на ГЕРБ лидерът на партията призова за минута мълчание в памет на бившия японски премиер Шиндзо Абе, който почина след като беше прострелян на предизборно събитие.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати