Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов оглави външна комисия, Петков – по въпросите на ЕС. БСП, „Възраждане“ и ИТН не участваха

Политика

Борисов оглави външна комисия, Петков – по въпросите на ЕС. БСП, „Възраждане“ и ИТН не участваха

Борисов оглави външна комисия, Петков – по въпросите на ЕС. БСП, Възраждане и ИТН не участваха - Tribune.bg
Снимка:

Без ИТН, БСП и „Възраждане“ – няколко месеца след старта си, парламентът избра ръководствата на парламентарните комисии.

БСП, ИТН и Възраждане обявиха бойкот, напуснаха залата за избора на шефове на комисии

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов стана председател на комисията по външна политика, а съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков – на Комисията по въпросите на ЕС.

Равносметката показва, че ГЕРБ-СДС ще ръководи 15 комисии, ПП-ДБ -3, а ДПС – 5.

Ето и списък с избраните ръководства:

Комисия по бюджет и финанси ще се ръководи от Йордан Цонев от ДПС, заместник -председатели ще са Теменужка Петков от ГЕРБ-СДС и Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

Комисията по конституционни въпроси ще се ръководи от Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Надежда Йорданова от ПП-ДБ и Гюнер Ахмед от ДПС.

Комисията по правни въпроси ще се ръководи от Стою Стоев от ПП-ДБ, каквато беше уговорката между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още в самото начало, а заместник-председатели ще бъдат Анна Александрова от ГЕРБ-СДС и Ертен Анисова от ДПС.

Комисията по икономическа политика и иновации ще се ръководи от Хамид Хамид от ДПС, а заместник-председатели ще бъдат Александър Иванов от ГЕРБ-СДС и Владислав Панев от ПП-ДБ.

Комисията по енергетика ще се ръководи от Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Рамадан Аталай от ДПС и Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление ще се ръководи от Николай Нанков от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Танер Али от ДПС и Йордан Иванов от ПП-ДБ.

Комисията по външна политика ще се ръководи от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а заместник-председатели ще бъдат Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС, Даниел Лорер от ПП-ДБ и Филиз Хюсменова от ДПС.

Комисията по въпросите на Европейския съюз ще се ръководи от съпредседателят на ПП Кирил Петков, а заместник-председатели ще бъдат Деница Симеонова от ПП-ДБ от Деница Николова от ГЕРБ-СДС и Цветан Енчев от ДПС.

Комисията по отбрана ще се ръководи от Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Калоян Икономов от ПП-ДБ и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще се ръководи от Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС , а заместник - председатели ще бъдат Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, Людмила Илиева от ПП-ДБ и Ахмед Ахмедов от ДПС.

Комисията по земеделието храните и горите ще се ръководи от Десислава Танева от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Росен Костурков от ПП-ДБ и Ализан Яхова от ДПС.

Комисията по труда, социалната и демографската политика ще се ръководи от Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ и Севим Али от ДПС.

Комисията по образованието и науката ще се ръководи от Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ и Дженал Топалова-Яшар от ДПС.

Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта ще се ръководи от Небие Кабак от ДПС, а заместник-председатели ще бъдат Красен Кралев от ГЕРБ-СДС и Петър Куленски от ПП-ДБ.

Комисията по здравеопазването ще се ръководи от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Джевдет Чакъров от ДПС и Васил Пандов от ПП-ДБ, както и Александър Симидчиев от ПП-ДБ.

Комисията по околната среда и водите ще се ръководи от Станислав Анастасов от ДПС, а заместник-председатели ще бъдат Младен Шишков от ГЕРБ-СДС и Татяна Султанова от ПП-ДБ.

Комисията по транспорт и съобщения ще се ръководи от Халил Летифов от ДПС, а заместник-председатели ще бъдат Андрей Рунчев от ГЕРБ-СДС и Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

Комисията по електронно управление и информационни технологии ще се ръководи от Божидар Божанов от ПП-ДБ, а заместник-председатели Павел Христов от ГЕРБ-СДС и Павлин Кръстев от ДПС.

Комисията по културата и медиите ще се ръководи от Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Тома Биков от ГЕРБ-СДС, Стоян Михалев от ПП-ДБ и Фатме Рамадан от ДПС.

Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество остана без председател, а заместник-председатели ще бъдат Илияна Жекова от ГЕРБ-СДС и Калина Константинова от ПП-ДБ и Мююн Мюмюн от ДПС.

Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите ще се ръководи от Евгения Алексова от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Васил Стефанов от ПП-ДБ.

Комисията по политиките за българите извън страната остана без председател, а заместник-председатели ще бъдат Илтер Садъков от ГЕРБ-СДС , Антоанета Цонева от ПП-ДБ и Ихсан Хаккъ от ДПС.

Комисията по превенция и противодействие на корупцията ще се ръководи от Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, а заместник-председатели ще бъдат Сезгин Мехмед от ДПС и Михал Камбарев от ПП-ДБ

Комисията по туризъм остана без председател, а заместник-председатели ще бъдат Любен Дилов от ГЕРБ-СДС, Хатидже Георгиева от ДПС и Любен Иванов от ПП-ДБ.

Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства ще се ръководи от Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети