Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: От 1 март отваряме ресторантите, повече по тази тема няма да се говори

Политика

Борисов: От 1 март отваряме ресторантите, повече по тази тема няма да се говори

Снимка:

Всички ученици от малките населени места се връщат в клас

„От 1 март задължително отваряме ресторантите, а от утре пускаме учениците от всички паралелки в малките населени места да учат присъствено“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих. Премиерът отбеляза, че както вече е посочено в заповедта на здравния министър, ресторантите ще отворят отново на 1 март, тъй като дотогава има още две седмици.

„Още 14 дни трябва да издържим, заради вас, лекарите, защото вие самите казвате, че отново подготвяте COVID-отделенията. Преди болниците бяха пълни на 70%. Днес нивата ни са много добри – 26-и сме в Европа по заболеваемост, но това се дължи и на вас, докторите, сестрите, лаборантите, на РЗИ, на всички, които работят“, заяви министър-председателят пред екипа на болницата в Исперих. Премиерът изказа благодарност към медицинските екипи в страната за работата, която вършат не само за справяне с новия вируса, но и за лечението на всички останали заболявания. „Много голямо благодаря! С финансовия министър ви гарантираме, че до 28 февруари ще си получите парите за работата на първа линия и увеличението на заплатите“, категоричен бе премиерът Борисов.

Министър-председателят припомни, че правителството отпусна м.г. 50 милиона лева на лечебните заведения, които поддържат 50% от леглата си за лечение на COVID-19, и от тези средства болницата в Исперих е получила близо половин милион лева. „За първи път финансираме и общински болници, защото хората като дойдат не правят разлика дали е общинска или държавна болница, искат да са добре излекувани и това тук е направено“, добави премиерът Борисов, който в Исперих бе заедно с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и министъра на финансите Кирил Ананиев.

Ангелов докладва на министър-председателя, че ако има отново натиск от пациенти, здравната система е абсолютно готова. „Болниците разполагат с цялата апаратура както за реанимацията, така и за отделенията, имат всички предпазни средства, дезинфектанти, лекарства, консумативи. Така че нямаме никакви притеснения, всички болници в страната са подготвени“, акцентира министър Ангелов.

В рамките на посещението на премиера в Исперих директорът на болницата д-р Абдуллах Заргар изказа благодарност към българското правителство за бързата реакция на държава, с която той получи българско гражданство, каквото е изискването, за може да продължи да заема поста директор на болницата. Д-р Заргар поема лечебното заведение в Исперих преди 8 години, когато то е в тежко финансово състояние. Днес болницата има разкрити нови отделения, привлечени са специалисти, закупена е апаратура на европейско ниво. Град Исперих обяви подкрепата си за д-р Заргар, когато в началото на годината става ясно, че заради промените в Закона за публичните предприятия хора без гражданство от страна в ЕС не могат да заемат такъв пост. На 8 февруари министърът на правосъдието Десислава Ахладова връчи удостоверение за българско гражданство на д-р Абдуллах Заргар.

В рамките на мандата правителството е отпуснало 2,5 млн. лева за община Исперих за рехабилитация на уличната мрежа в града и околните населени места в рамките на общината. Местната управа изтъкна пред премиера Борисов, че благодарение на подкрепата през тези години градът не спира да се благоустроява като инфраструктурата става все по-добра.  


Коментари (6)

Оставка! Когато премиерът е мутра всичко е една пунта мара.
14.02.2021 10:38 / Отговор
когато съветските тробове като тоя ви казват какъв ви е премиера, лошо ви се пише. Научете се да ги различавате от километри - активирани и плъзнали навсякъде за да ви подменят личността.
14.02.2021 11:09
Да се отварят заведенията на първи март е грешка, но Борисов няма какво друго да направи защото е обещал и е под огромен натиск. На първи април ще сме в пика на третата вълна. Оставаме да се борим с пандемията разчитайки на самосъзнание. Каквото си докараме на главата това ще търпим, все пак никой не ни задължава да ходим на заведение. Добре поне, че лекарите са ваксинирани.
14.02.2021 11:17 / Отговор
Тартаковер Типичен коментар с измислици, сиреч без факти. А коментарът е стойностен, когато основно в него са фактите.
Преди всичко, само Господ знае дали на първи април ще сме в пика на третата вълна. Все пак тук става дума за първи март, но и за там засега не знаем нищо различно от лъжите и измислиците на разни псевдоучени и математици, хванали най-доброто време да се появят в медиите. Освен това за какъв натиск става въпрос, след като той решава еднолично какво да се прави в държавата ни? Кой ни го вижда, освен слепците с очи? Как става в други европейски държави, които въвеждат ред в локдауна, при това без да имат подобни на Боко главатари, подобни на нашите( неговите!) депутати ? Той командва парламент, под неговото командване се създават услужливи за политическите бандити закони и разпоредби.
14.02.2021 11:38
Таракане, Ти ли ще говориш за "факти", като всички знаем че си руска мастия! Всичките руски "пророци" мечтаете , ако може държавата да се срине, че да дойдеш "Самодержавец" и да я "оправи"! Всичко което са казали "псевдоучени" и "математици" засега се оказа вярно, но на тебе е главата ти кодирано и на ставане и на лягане ... нон-стоп да лъжеш!
14.02.2021 17:46
Не си търси внимание лъжлив хибриден комунистически трол. Пак си изакал един куп опорки. Чакате да се разрасне епидемията у нас, както Нинова чакаше за Кюстендил. От началото работите за претоварване на болниците за да виете, че здравеопазването не работи и Борисов се е провалил. Мръсниците които провеждате дезинформационната война срещу мерките, срещу учените и хората, спасяващи животи сте убийци. Не просто алчни за власт и пари лъжци, а убийци. Когато българите осъзнаят какво правите и кои сте дано ви се "отблагодарят" подобаващо. Господ знае - да, Той също знае човеконенавистните ви дела. Колкото по-късно идва наказанието Му, толкова по-тежко и неотменимо е.
14.02.2021 12:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още