Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов отговори: И аз искам касиране на избора на Радев, но му свършва мандатът!

Политика

Борисов отговори: И аз искам касиране на избора на Радев, но му свършва мандатът!

Борисов отговори: И аз искам касиране на избора на Радев, но му свършва мандатът! - Tribune.bg
Снимка:

„Борисов отговори: И аз искам касиране на избора на Радев, но му свършва мандатът!“ Така отговори премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителството на газовата връзка с Гърция, на репортерка от БТВ. Настоятелната журналистка опита да измести темата на деня с исканията на загубилата Манолова.

Министър-председателят е заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. На инспекцията присъства и американският посланик у нас Херо Мустафа, защото по газовото трасе ще може да идва американски втечнен газ, доставен на терминалите на гръцките пристанища. А също и посланиците на Азербайджан Наргиз Гурбанова и на Гърция Димитрис Хронопулос, откъдето се очаква също да идва газ.

„Догодина най-късно по това време България ще може да доставя втечнен газ от САЩ, Катар, Кипър, Египет, Азербайджан.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който провери напредъка на дейностите по изграждането на междусистемната газова връзка България-Гърция. Стартът беше даден през месец май тази година от премиера Бойко Борисов и гръцкия министър-председател (2015-2019 г.) Алексис Ципрас.

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че с реализацията на газовата инфраструктура ще се постигне реална диверсификация на доставките на газ. „Догодина ще можем да кажем на българите – вие нямате никаква зависимост и може да имате газ отвсякъде“, поясни още министър-председателят. Той уточни, че газовият хъб „Балкан“ и газовата борса, която се правят, ще осигурят по-евтин газ, тъй като ще има конкуренция.

„Ако на една сергия можеш да докараш краставици от четири - пет места, със сигурност ще избереш най-хубавите и най-евтините. Газовият хъб „Балкан“ ще докара конкуренция, не да сменим един доставчик с друг“, каза още Борисов. И даде думата на посланик Мустафа. Която заяви на български: „Този проект е много важен за диверсификацията и енергийната сигурност. Енергийната сигурност е национална сигурност! Енергийната сигурност е много важна!“

Борисов се пошегува, че с темпото, с което дипломат №1 на Вашингтон у нас учи български, ще остави преводача ѝ без пари.

Гръцкият дипломат пък бе категоричен, че в сравнение с преди 10 години България сега е абсолютно различна държава и даде за пример инфраструктурата.

„За мен и за Азербайджан това е исторически момент. Щастливи сме да подкрепяме България в диверсификацията. Поздравяваме ви в този важен ден“, каза посланикът на Азербайджан.

„За да се изградим интерконекторната връзка, трябва първо да пазим археология, да се извадят артефактите и после строим. Това е селище на 4000 години, има артефакти на 7000 години“, изтъкна премиерът Борисов пред гостите и уточни, че са инвестирани 4 милиона лева в археология.

В тази връзка министър-председателят настоя университетите да започнат да обучават повече реставратори и археолози. „Осигуряваме ви финансиране, а учебната програма – изгответе вие – професорите и доцентите“, обърна са към специалистите по археология премиерът Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

СПРАВЕДЛИВОВА Аз искам бойко и пасмината му в затвора още сега, преди края на мандата им!
11.11.2019 22:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети